Pripreme u tijeku

Zimska bajka sve bliže realizaciji: Opatijska Ljetna pozornica postaje klizalište

Marina Kirigin

U tijeku je postavljanje krova iznad »božićne čarolije«, uskoro stiže i led, a zatim i drvene kućice, te jelke koje će krasiti binu – najavila Rajna Miloš



OPATIJA  Pripreme za božićnu čaroliju ili zimsku bajku na Ljetnoj pozornici u Opatiji već su započele. U tijeku je postavljanje krova kojim će se natkriti klizalište veličine 25 puta 12,5 metara, a prema riječima ravnateljice Festivala Opatija Rajne Miloš od idućeg petka počet će se postavljati i led. 


   – Preksinoć su stigli šleperi, a od jučer je postavljen i krov za klizalište. Trenutačno su u tijeku radovi na postavljanju drvenog poda koji mora biti pravilno izniveliran zbog leda koji će ga natkriti. Važno je napomenuti da se na Ljetnoj pozornici ništa neće bušiti. Tako će recimo, krovnu strukturu držati utezi. Uskoro nam stižu i drvene kućice u kojima će se nuditi gastro ponuda i prigodni božićno-novogodišnji darovi, baš kao i pedesetak jelkica koje ćemo postaviti na bini – objašnjava Miloš. 


   Pripreme na Ljetnoj pozornici najavile su tako realizaciju projekta »Zima u Opatiji«. Riječ je o nizu objedinjenih događanja u mjesecu darivanja, čije će otvaranje biti 1. prosinca upravo na Ljetnoj pozornici.




Toga dana u 18 sati na navedenom mjestu sve će započeti Bajkom na ledu u izvedbi Klizačkoga kluba »Medo« iz Zagreba, a isprobati led na Ljetnoj pozornici moći će svi oni koji se tamo nađu do 27. prosinca.