Niče elitno naselje

U Opatiji za osam milijuna eura niče Kosovo s pet zvjezdica

Marina Kirigin

Hrvatske tvrtke sa stranim kapitalom, Aves Villas i Solum Villas, po izgradnji 250 metara nove ceste u nastavku Ulice Kosićevo planiraju izgradnju višestambenog objekta s 47 stanova, bazenom i 100 parkirališnih mjesta – u planu im je izgradnja još tri slična objekta, no dokumentacija za njih još nije spremna



OPATIJA » Naselje Kosovo u vrlo bliskoj budućnosti dobit će svog mlađeg »brata« – naselje Kosovo broj dva. Realizacija takvog projekta moguća je samo izgradnjom ceste, pa su od 1. listopada ove godine započeti radovi na izgradnji produžetka Ulice Kosićevo u opatijskom naselju Kosovo. Bageri svakodnevno kopaju i krče put kako bi se izgradila 250 metara duga dionica takozvane »treće ceste«, koja će omogućiti razvoj ovog područja, onakav kakav je planiran prostorno planskom dokumentacijom. Na navedenom području planirana je izgradnja višestambenih objekata i individualnih obiteljskih kuća, a s obzirom na to da interes investitora postoji, može se očekivati da će vrlo skoro započeti i gradnja većih i manjih objekata duž dionice novoizgrađene ceste.


Radove na »trećoj cesti« izvodi tvrtka Goran graditeljstvo d.o.o. iz Delnica, naručitelj projekta je Grad Opatija, a investitor Aves Villas i Solum Villas, hrvatske tvrtke sa stranim kapitalom, koje svoje sjedište imaju u Opatiji.


– Izgradnjom ove ceste bit će omogućena višestambena izgradnja sukladna prostornom planu i UPU-u Grada Opatije. Naša je namjera, po izgradnji ceste, napraviti jedan višestambeni objekt s 47 stanova, rekao je voditelj projekta Milan Švalm iz tvrtke »Develo projekt«.


Opširnije u današnjem tiskanom izdanju Novog lista…