Gradonačelnik potvrdio ono o čemu se nagađalo

Ivica Todorić širi carstvo na Liburniji: adriatica.net vlasnik “Rivijere” iz Ičića

Marina Kirigin

Tvrtka »Rivijera« gospodari Slatinom, te kupalištima Peharovo i Kvarner u Lovranu, a u vlasništvu ima autokamp u Ičićima. Todorić nije kupio kupališta, ona su pomorsko dobro, pojašnjava gradonačelnik Dujmić 



OPATIJA Ivica Todorić i dalje širi svoje carstvo na Liburniji. Odlučio se i za kupnju ičićanske tvrtke »Rivijera« koja gospodari opatijskim kupalištem Slatina, te lovranskim kupalištima Peharovo i Kvarner, a koja u vlasništvu ima autokamp u Ičićima. Priča o tome kako su Todorić, odnosno Agrokor kupili ičićansku tvrtku već duže vrijeme kruži Opatijom. 


    Direktor ičićanske »Rivijere« i dosadašnji član Uprave Matko Vrdoljak informaciju i dalje ne želi potvrditi, no ipak, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, na novinarski upit konstatirao je da je Todorić novi vlasnik »Rivijere«.   


– Da, istina je da je Ivica Todorić novi vlasnik tvrtke. Tvrtke koju je kupio sa svim njezinim dugovanjima i obvezama. Ipak, naglašavam, Todorić nije kupio kupališta, ona su pomorsko dobro. Tvrtka »Rivijera« ima samo koncesijsko odobrenje na godinu dana za najam ležaljki i suncobrana, odnosno usluge na kupalištu Slatina – ističe Dujmić te naglašava kako je nedavno i obnašatelj dužnosti župana PGŽ Vidoje Vujić napomenuo kako se pomorsko dobro treba zaštititi. 




Da se prisjetimo, opatijsko kupalište Slatina kojim je posljednjih nekoliko godina gospodarila ičićanska tvrtka, uoči sezone ostalo je bez struje. Time je otvorena Pandorina kutija dugovanja Rivijere koja su očito prešla razmjere »brze sanacije«. Već tada otvorilo se pitanje tko će od Hrvatske poštanske banke, vlasnika »Rivijere« preuzeti tvrtku. Nagađalo se kako bi to mogao biti Todorić, no očito se ta kupoprodaja tek nedavno realizirala.     


Koji su daljni planovi novog vlasnika »Rivijere«, imaju li kakvu viziju razvoja područja Triestina u Ičićima, kakvi su im planovi u Lovranu i Opatiji – samo su neka od pitanja koja smo postavili odjelu za odnose s javnošću tvrtke Agrokor iz kojeg smo dobili odgovor kako su oni samo djelomični vlasnici tvrtke »Rivijera«.     – Adriatica.net je vlasnik tvrtke »Rivijera«, a Agrokor je jedan od manjinskih vlasnika tvrtke adriatica.net – odgovor je odjela za odnose s javnošću Agrokora, koji nas je uputio da odgovore na tražena pitanja potražimo na adresi adriatica.net.