Vandali uništili idilu primorskog mjestašca

U Spasovcu goste dočekuju kamenjem i katranom na plaži

Dorotea Prpić

Sezona je u tijeku, no riva i plaža se do daljnjeg neće moći koristiti jer ih je nepoznati »autor« polio vrućim asfaltom koji ostavlja mrlje 



Policija je napravila uviđaj, ali kako ni svjedoka ni dokaza nema, počinitelj za sada ostaje nepoznat. Međutim, kako saznajemo od onih koji često posjećuju ovo malo pitoreskno mjesto, ovo nije i jedini primjer vandalizma u Spasovcu. Navodno turiste gađaju i kamenjem. Zar se i to može događati u zemlji kojoj je turizam glavno uporište razvoja? Ipak, bolje je vjerovati da je »slučaj Spasovac« usamljen i iznimka, ali ružna, tim više što je u Spasovcu do pred dvije godine bio i jako posjećen autokamp koji je u međuvremenu radi neispunjenja uvjeta morao prestati s radom. 


U svakom slučaju, na rivi je katran i ne zna se tko će ga očistiti s obzirom da razne službe i inspekcije prebacuju nadležnost jedni na druge, bez obzira što je ovim vandalizmom uništeno pomorsko dobro u vlasništvu RH i bez obzira što je stvorena ružna slika o turizmu na ovom području. A možda je prolijevanje katrana i odmazda pojedinaca kojima gosti sada odjednom smetaju i možda se vode onom narodnom »ako ne mogu ja nećeš ni ti«.