Prijevremeni izbori

Na izborima u Lokvama najviše glasova HDZ-u

Hina

HDZ je dobio 34,43 posto glasova te će imati četiri mjesta u općinskom vijeću



LOKVE – Po prvim neslužbenim rezultatima prijevremenih izbora u općini Lokve, najviše mjesta u Općinskom vijeću imat će HDZ, a u njemu će biti i HNS, HSLS te koalicija SDP-HSU, doznaje se od općinskog izbornog povjerenstva.


HDZ je dobio 34,43 posto glasova te će imati četiri mjesta u općinskom vijeću, HNS je dobio 18,96 posto glasova, odnosno dva vijećnika, HSLS je s 8,76 posto glasova ušao u vijeće s jednom vijećnikom, a za koaliciju SDP-HSU je glasove dalo 25,92 posto birača te dobiva dva mjesta u vijeću.Na izborima su sudjelovale još i liste HSS-a i PGS-a ali nisu prešle izborni prag.


Na današnje izbore u Lokvama izašlo je 56,56 posto birača od ukupno 960 u toj općini.Izbori se održavaju zbog toga što dosadašnje Općinsko vijeće nije donijelo proračun za 2012. godinu kao ni privremenu odluku o financiranju. Vlada je donijela odluku o raspuštanju Općinskog vijeća Lokava i postavila Melitu Raukar kao svoju povjerenicu u općini.




Ovo su bili treći prijevremeni izbori u općini Lokve od njena osnutka.


Prijevremeni izbori bili su i u Klisu gdje je, prema neslužbenim rezultatima Općinskog izbornog povjerenstva, od ukupno biranih 13 najviše vijećničkih mandata – šest, osvojila je koalicija HDZ– HSP dr. Ante Starčević, doznaje se večeras u Općinskom izbornom povjerenstvu.


Prema neslužbenim rezultatima HSS je osvojio tri, a SDP dva vijećnička mandata dok su po jedan vijećnički mandat osvojili koalicija HSP-HČSP te Nezavisna lista nositelja Josipa Žure, rekli su u Općinskom izbornom povjerenstvu Klisa.


Preostale dvije stranke koje su sudjelovale na ovim prijevremenim izborima, HNS i HSLS, nisu uspjele prijeći izborni prag. Ovi su neslužbeni rezultati obuhvatili prebrojavanje svih 1.248 važećih glasačkih listića, rekli su u Općinskom izbornom povjerenstvu Klisa.Izlaznost na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Klisa bila je oko 30 posto, odnosno od ukupno evidentiranih 3.923 birača glasovalo ih je 1.278 a od toga je 1.248 glasačkih listića važećih, rekli su večeras u Općinskom izbornom povjerenstvu Klisa.


Prijevremene izbore za Općinsko vijeće Klisa raspisala je Vlada pošto se dosadašnje Vijeće do kraja prošle godine zbog nedostatka kvoruma nije sastalo tri mjeseca te stoga nije donesen općinski proračun za 2012. godinu.


Prema privremenim i neslužbenim rezultatima prijevremenih izbora za Gradsko vijeće grada Iloka, najviše glasova dobila je koalicija HDZ-HSLS-DC-HSP koja je osvojila 35,6 posto glasova odnosno pet mjesta u Gradskome vijeću, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu grada Iloka.


Koalicija HSS-HNS-HSU dobila je 24,1 posto glasova odnosno četiri mjesta u Vijeću, dok je za HSP Dr. Ante Starčević glasovalo 19,8 posto birača što im je donijelo tri mjesta u Vijeću. Za SDP glasovalo je 14,2 posto birača te će u Gradskom vijeću ta stranka imati dvoje vijećnika, a HDSSB jednog s osvojenih 6,12 posto glasova.


Gradsko vijeće Iloka broji 15 članova, međutim kako rezultatima izbora nije osigurana zakon zajamčena zastupljenost pripadnika slovačke i srpske nacionalne manjine, Vijeće će se proširi na 17 članova, a odluka s kojih lista bit će donesena sutra, rekla je predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Sabo.


Također je kazala kako izborno povjerenstvo nije zaprimilo niti jednu pritužbu na provedbu današnjih izbora.Gradsko vijeće u Iloku Vlada je raspustila 26. siječnja nakon što nije izglasan proračun grada za 2012. godinu. Neizglasavanju proračuna prethodio je raskid do tada u gradu vladajuće koalicije HDZ-HSP Dr. Ante Starčević.


Po neslužbenim rezultatima prijevremenih izbora za općinsko vijeće Višnjana, Nezavisna lista Angela Matticha osvojila je 56,7 posto odnosno 632 glasa dok je koalicijska lista IDS-a i SDP-a osvojila 43,2 posto odnosno 481 glas, izvijestila je večeras predsjednica općinskog izbornog povjerenstva Dragica Grujić.


To znači da će Nezavisna lista Angela Matticha u općinskom vijeću imati šest, a koalicija IDS-SDP pet vijećničkih mjesta.Po riječima predsjednice općinskog izbornog povjerenstva Dragice Grujić, na šest birališta u općini tijekom dana izašao je ukupno 1131 birač od 2050 registriranih, odnosno 55,1 posto, a izbori su protekli bez ikakvih ekscesa.


Inače, prije samog raspuštanja vijeća, Nezavisna lista Angela Mattticha u vijeću je imala pet, SDP jedan, a zajednička lista IDS i HSS pet vijećnika.


Koalicija SDP-HSS-HSLS pobijedila je na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Općine Goričan. Prema neslužbenim rezultatima koalicija na čelu s SDP-om osvojila je 364 glasa, odnosno 36,3 posto i u novom sazivu Općinskog vijeća imat će pet vijećnika.


HDZ je dobio 183 glasa odnosno 18,2 posto i imat će tri vijećnika.Hrvatski rast – Hrast je dobio 178 glasova ili 17,7 posto i imat će dva vijećnika, kao i Nezavisna lista Zlatka Varošanca, koja je dobila dva glasa manje, tj. 17,5 posto glasova birača koji su izašli na izbore. Jednog vijećnika imat će koalicija HNS-HSU koja je dobila 72 glasa ili 7,2 posto.Međimurski demokratski savez (MDS) nije prešao izborni prag.