Zlatko Komadina predstavio kandidate SDP-a

SDP ide po pobjedu: Manestar se natječe za Crikvenicu, Đujić za Novi Vinodolski, a Crnić za Općinu Vinodolsku

Tihana Tomičić

- SDP u Crikvenici igra samo na pobjedu gdje smo jasna alternativa kompromitiranom HDZ-u, rekao je Dino Manestar. Mi želimo živjeti za Crikvenicu, a ne od Crikvenice, rekao je kandidat, koji ima podršku PGS-a i HSLS-a, a eventualno očekuje i HNS i ARS u svom savezu

CRIKVENICA SDP ide po pobjedu u ovom kraju. Ovo je uvijek bio ljevičarski kraj, a onda je otklizao dijelom udesno. To će izbori promijeniti – izjavio je predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina na predstavljanju kandidata SDP-a za Crikvenicu, Novi Vinodolski i Općinu Vinodolsku. Kako je poznato, Dino Manestar natjecat će se za Crikvenicu, Saša Đujić za Novi, a provjereni Ivica Crnić ide po četvrti mandat u Općini Vinodolskoj.Komadina je više nego zadovoljan kandidatima koji su, kaže, spoj iskustva i mladosti, ali i mladi Manestar i Đujić itekako su u politici iskusni jer su u stranci od svoje 18 godine, a njihovi CV-ji dokazuju  da su prošli sve moguće stepenice.– SDP u Crikvenici igra samo na pobjedu gdje smo jasna alternativa kompromitiranom HDZ-u, rekao je Dino Manestar. Mi želimo živjeti za Crikvenicu, a ne od Crikvenice, rekao je kandidat, koji ima podršku PGS-a i HSLS-a, a eventualno očekuje i HNS i ARS u svom savezu.– Gospodarstvo je u Crikvenici na koljenima, i prvi zadatak je oporavak gospodarstva. Turizam je noseći, on je osnov, ali sve ostalo je jednako važno. Uloga samouprave je da pomaže gospodarstvu – rekao je Manestar. Očekuje da će Jadran uskoro izaći iz stečaja te da će uslijediti transparentna privatizacija, jer SDP aktivno radi na tome.Cilj je gradnja još jedne sportske dvorane, ali i bazena, a turizam koji će se razvijati jest nautički, zdravstveni i sportski.


Pregovori teku i teku – našalio se Zlatko Komadina upitan o pregovorima za Županijsku skupštinu.No, priznao je: jedna stranka će vjerojatno izaći iz sadašnje koalicije, a jedna bi mogla ući.Naime, HSLS izlazi, a PGS je na putu da postane dio saveza, rekao je Komadina, koji je kandidat za župana.Komadina ističe da je SDP podržao dobre kandidate HNS-a i PGS-a gdje je to bilo opravdano, ali sada očekuje i obrnuto: SDP je najjača stranka u regiji i državi i normalno da želi podršku drugih, manjih stranaka, rekao je. No, nažalost, negdje ima i figa u džepu, kazao je.Upravo sinoć održao se još jedan krug pregovora za županijske izbore.


Saša Đujić objasnio je svoje motive za kandidaturu:– Iako sam saborski zastupnik, morao sam se kandidirati u Novome, jer je naš grad u kaosu pod aktualnom HDZ-ovom vlašću. To je smisao politike, preuzimanje odgovornosti za svoj kraj – rekao je Đujić, koji će, ako osvoji vlast, raditi kao volonter jer plaću prima u Saboru.– Danas je Novi u kaosu, dugovi su se popeli na 30 milijuna kuna, nenamjenski se troši gradski novac, a grad je pretvoren u trgovačko poduzeće koje prodaje imovinu da zakrpa rupe u budžetu. To ćemo promijeniti – rekao je Đujić, koji pregovara sa svima osim s HDZ-om. Obećao je podršku Vlade Novome, među ostalim i u ubrzavanju projekta nove marine.– Zbog svega toga očekujemo pobjedu – rekao je Đujić.Ivica Crnić obećao je za svoju općinu nastavak svih započetih projekata, a razočaran je što nije dobio podršku HNS-a, koji bi mogao ići sa svojim kandidatom.