Javna dražba

Prodani hoteli Lišanj, San Marino i Slavuj

Anto Ravlić

Prodani su svi hoteli u Novom Vinodolskom koji su pripadali poduzeću »Hoteli Novi« d.d. koje je otišlo u stečaj. Kupci su za tri hotela izdvojili oko 60 milijuna kuna



NOVI VINODOLSKI » Na javnoj dražbi prodani su svi hoteli u Novom Vinodolskom koji su pripadali poduzeću »Hoteli Novi« d.d. koje je otišlo u stečaj. Kupci su za tri hotela izdvojili oko 60 milijuna kuna, obznanjeno je na kolegiju gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića.



Hotel »Klek« koji će postati još atraktivniji nakon izgradnje marine u novljanskoj luci kupili su slovenski investitori. Hotel »Klek« sa 22 sobe i 50 kreveta izgrađen je 1936. godine na mjestu ruševina starog magazina. Za pretpostaviti je da će se graditi potpuno novi hotel jer je postojeća građevina prilično oronula. Postoji problem sa stanarima, no to će riješiti investitori, istaknuto je na kolegiju.





  Najviše je plaćen hotel »Lišanj« sa 160 soba. Navodno oko 40 milijuna kuna. Preostalih dvadesetak milijuna plaćen je hotel »San Marino« i hotel »Slavuj« nasuprot autobusne postaje u Novom u kojem se nalazila uprava Hotela Novi d.d. Prodao se dio Turističkog naselja Povile dok dio nije mogao na prodaju zbog spora oko pomorskog dobra na česticama naselja na atraktivnoj poziciji. Imena kupaca još službeno nisu poznata, kao niti cijena pojedinih hotela. Sve će se moći doznati za nekoliko dana na crikveničkom sudu. Podsjetimo da su prije dva mjeseca prodani hotel »Klek« u novljanskoj luci i dijelovi TN Povile.


  Svi prodani hoteli na atraktivnim lokacijama bili su u vlasništvu Gordana Širole i Brune Orešara. Novi Resort na zapadnom ulazu u Novi Vinodolski nije pripadao propalim »Hotelima Novi« d.d. već drugoj firmi istih vlasnika. U funkciji je bio tek hotel »Lišanj« s dvije zvjezdice dok su svi ostali objekti bili gradska rugla i ruševine.


  – Prije tri godine pokrenuli smo stečaj »Hotela Novi« d.d. svjesni da Novi Vinodolski ne zaslužuje objekte koji nagrđuju grad. Puno smo ulagali u izgled i čistoću grada, Novi je čist i uredan, no kad dođe gost i vidi takve hotele s pravom se pita gdje je došao. Ti objekti danas imaju vlasnika, nisu pod hipotekama i novi vlasnici mogu početi ulagati. Mi smo prostornim planovima osigurali da se na tim lokacijama može obavljati isključivo turistička djelatnost. Uvjeren sam da se na tim lokacijama može dogoditi nešto pozitivno. Jedna saga je došla kraju, a pred nama je još jedna saga koja će isto završiti, istaknuo je gradonačelnik Oleg Butković ističući da će Grad dobiti dva milijuna kuna od prodaje.


  Prvi čovjek Grada Novog Vinodolskog ističe da ga od dva milijuna kuna više vesele ulaganja, otvaranja radnih mjesta i podizanje kvalitete turističke ponude Novog Vinodolskog. Objekti izvan funkcije kočili su razvoj Novog Vinodolskog, zaključeno je na kolegiju na kojem je izražena vjera da su hotele kupili ljudi koji se žele baviti turizmom i otvarati radna mjesta, a ne držati nekretnine izvan funkcije.