Otvoren novi luksuzni hotel na Kvarneru

Hotel Amabilis, prvih pet zvjezdica na Crikveničkoj rivijeri

Anto Ravlić

U objekt kojeg krase bijeli kamen i staklo uloženo je osam milijuna eura. Investitor je poduzeće »MG International« u vlasništvu poduzetnika Milorada Gajića.



SELCE Selce i Crikvenica dobili su prvi hotel s pet zvjezdica.


 Luksuzni hotel »Amabilis« s 29 soba i dva apartmana odnosno 60 kreveta dvadeseti je hotel na Crikveničkoj rivijeri i šesti u Selcu. I svakako najreprezentativniji.


Otvorenje hotela poboljšalo je »zvjezdanu« sliku crikveničkog hotelijerstva koji se može pohvaliti s četiri hotela s četiri zvjezdice te konstatirati da ima još tri hotela s tri zvjezdice i čak sedam hotela s dvije zvjezdice. »Amabilis« je napokon prilika da se o hotelijerstvu i turizmu na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri piše u u superlativima.


 Uglavnom prevladavaju priče o stečajevima, neisplati plaća i doprinosa te napuštenim gradilištima. Hotel uz samu morsku obalu izgrađen je za nešto više od godinu dana na temeljima starog hotela »Jadranka«. U objekt kojeg krase bijeli kamen i staklo uloženo je osam milijuna eura. Investitor je poduzeće »MG International« u vlasništvu poduzetnika Milorada Gajića.    

Poznata imena




Vrpcu hotela je presjekao Gajićev kum Gojko Ostojić uz asistenicju direktorice hotela Mirjane Dragaš. Gajić se zahvalio ljudima koji su mu najviše pomogli u velikom projektu. Direktorici Mirjani Dragaš, sinu Luki kojem je kao vrataru juniora »Lokomotive« poželio da postane golmansko ime u hrvatskom i europskom nogometu te arhitektu Anti Vrbanu.


Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina istaknuo je da ne postoji hotel ljepši od »Amabilisa«, ne samo u Primorsko-goranskoj županiji već i šire. »Amabilis« je veliki dobitak za Crikvenicu i najava povratka Crikvenice među najbolje destinacije, poručio je crikvenički gradonačelnik. Od imena poznatih javnosti na otvorenje hotela stigli su Tomislav Marčinko, bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač, srbijanski veleposlanik Stanimir Vukičević te Nikica Jelavić.    

Mala marina


Hotel gostima nudi zatvoreni bazen, welness, fitness, kongresnu dvoranu, saunu, restoran i kavanu. Na jesen će hotel dobiti i luksuzni noćni klub površine 300 kvadrata.


Uz hotel bi se trebala graditi i mala marina što će podići atraktivnost hotela smještenog s južne strane Šetališta Vladimira Nazora odnosno prometnicu koja uz morsku obalu spaja Crikvenicu i Selce. Od hotela do centra Selce stiže se za desetak minuta pješačenja.


Na prvom katu odnosno na etaži u razini ceste smještena je recepcija, a u susjedstvu s pogledom na more restoran i kavana. Noćenje u luksuznoj sobi stoji 300 eura, a luksuzni apartman s 300 kvadrata terase ističe cijenu od 500 eura.


U hotelu »Amabilis« posao je našlo 30 djelatnika. Vlasnik Gajić ističe da hotel puca na visoku klijentelu i da će raditi 365 dana u godini. Uz luksuz koji se nudi gostima adut hotela je i pogled na more. Prolazeći hotelom imate dojam da se nalazite na palubi broda. Kao da je more »tu negdje ispod«, komentirali su gosti pristigli na svečano otvorenje hotela.