Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Fundus MGR-a

Riječka izložba "More, kamen, grad" gostuje u Crnoj Gori

Mila Kumbatović/foto arhiva NL
Mila Kumbatović/foto arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2011. u 8:37 2011-06-07T08:37:00+02:00

Nakon Cetinja izložba će gostovati i u Dvorcu Petrovića u Podgorici, a sljedeće godine i u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu te u Zagrebu

RIJEKA Muzej grada Rijeke gostuje u Crnoj Gori s izložbom »More, kamen, grad« koja će večeras biti otvorena u prostoru Biljarde na Cetinju.

Izložba je priređena iz fundusa MGR-a, iz kojega je izabrano pedeset umjetničkih slika uglednih europskih i domaćih slikara, nastalih u rasponu od kraja 19. do kraja 20,. stoljeća. 

Među njima su autori koji su ostavili snažan pečat na likovnoj sceni Rijeke i šire, poput Romola Venuccija, Carla Ostrogovicha ili, od mlađe generacije, Mile Kumbatović, Mate Solisa i Antuna Žunića. Uz njih, tu su i umjetnici koji su samo dijelom svog opusa vezani uz primorski kraj, kao što su Hans Printz i Jean d'Alheim, a nekoliko je i međunarodno afirmiranih autora, poput Lee von Littrow. 

MGR već više godina surađuje s Narodnim muzejom Crne Gore na Cetinju.

Tijekom lipnja i srpnja 2009. u njemu je gostovala izložba »Stotinu godina hrvatske umjetnosti iz zbirki Narodnog muzeja Crne Gore«, a ovo je uzvratna izložbu kojom se Rijeka i okolica predstavljaju crnogorskoj kulturnoj javnosti.

Nakon Cetinja izložba će gostovati i u Dvorcu Petrovića u Podgorici, a sljedeće godine i u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu te u Zagrebu. Na kraju putovanja, također sljedeće godine, bit će postavljena i u Rijeci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.