Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
12. studenoga 2019.
Raspisana dva natječaja

MMSU traži umjetnike za "Password: printmaking" i "Spajalicu"

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2012. u 16:52 2012-11-09T16:52:00+01:00

Prvi projekt "Password:printmaking" održavat će se u Belgiji, a "Spajalica" je projekt koj će se izvesti na ulicama i trgovima oko MMSU-a kako bi se pojačala pristunost ovog muzeja u njegovoj okolini

RIJEKA  Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) objavio je javni poziv za sudjelovanje hrvatskih umjetnika u međunarodnom projektu »Password: printmaking« u belgijskom gradu Kasterlee te natječaj za sudjelovanje inozemnih umjetnika u projektu »Spajalica«.

Cilj projekta »Password: printmaking« upostava je veza među umjetnicima, teoretičarima, umjetničkim institucijama i akademijama širom Europe, a usmjeren je na suvremenu grafičku umjetnost u javnom prostoru. Održavat će se u centru Frans Masereel u Kasterleeu tijekom tri tjedna u travnju i svibnju 2013. godine. Zainteresirani umjetnici trebaju se prijaviti riječkom MMSU životopisima te opisom projekta koji namjeravaju izvesti u Belgiji.

MMSU je raspisao i natječaj za sudjelovanje inozemnih umjetnika u projektu »Spajalica« u razdoblju od 13. do 19. svibnja 2013. godine. Projekt će se izvesti na ulicama i trgovima oko MMSU-a, a namjera je pojačati prisutnost ovog muzeja u njegovoj neposrednoj okolini. Očekuju se performativni i participativni radovi, urbane intervencije i slično a da ih publika ne može predvidjeti. Temeljne smjernice su ostvarivanje prisutnosti suvremene umjetnosti u javnom prostoru i komuniciranje MMSU s njegovim urbanim okruženjem. Dvoje izabranih umjetnika dobit će mogućnost rezidencijalnog boravka u Rijeci u trajanju od 20 dana te honorar po projektu od po 3000 kuna bruto. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.