Strašne posljedice

Vrlo uznemirujuće fotografije: Doktor pokazao što se događa ako spavate s lećama

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Američki oftalmolog je podijelilo uznemirujuće slike očiju pacijentice koja je spavala s lećama.Američki oftalmolog klinike „Vita Eye“ podijelio je uznemirujuće slike očiju pacijentice koja je spavala s lećama. Napravio je to da bi podigao svijest javnosti o opasnosti koje se mogu dogoditi ako ne izvadite leće prije spavanja.


Njegova objava glasi: „Uvijek spavam s kontaktnim lećama i nikada nisam imao problem“ – kao oftalmolog, ovo čujem svaki dan. Slike pokazuju slučaj s lokalne hitne, bakterijski čir kao direktan rezultat spavanja s lećama.“


„Pseudomonas (bakterija) je važan uzrok okularne bolesti, a može dovesti i do trajnog osljepljenja. Ovo je četvrti slučaj ovakve infekcije koju sam liječio u klinici. Bakterija vrlo brzo jede rožnjaču oboljelog, a nakon nekoliko dana ostaje samo bijelo mrtvo tkivo. Uspio sam na vrijeme započeti s antibiotskim kapljicama, a zatim i steroidima da bi smanjio trajne ožiljke“, prenosi LADBible.


FOTO/Vita Eye, Facebook


FOTO/Vita Eye, Facebook

 „Oko ove pacijentice se nastavlja poboljšavati, ali unatoč tome, patiti će od smanjenja vidljivosti nakon tretmana.“


„Da budem jasan, ne preporučujem spavanja s niti jednom markom kontaktnih leća. Rizik je jednostavno prevelik. Potrebno je tek nekoliko sekundi da skinete leće, a postoji potencijal za doživotnu štetu ako ih ostavite u oku.“„Ljudi moraju vidjeti ove slike i podsjećati sebe, obitelj i prijatelje, da pripaze na uporabu leća“. Za infekciju na slikama, doktor objašnjava da se nije razvijala „godinama, već otprilike 36 sati zbog bakterije“, prenosi LADBible.