Iritacija i svrbež

Primjećujete da su vam ruke postale vrlo suhe? Ovim trikom riješite problem preko noći

Mija Dropuljić

Pexels

Pexels

Kako biste se riješili suhih i ispucanih ruku potrebna su vam samo dva proizvoda.Jedan od glavnih savjeta u borbi protiv koronavirusa jest često, redovito i temeljito pranje ruku. No, to je mnogima izazvalo negativne reakcije kože – svrbež, suhoća, iritacija, pucanje, zatezanje… Naše ruke pate više nego što su to činile na bilo kojem zimskom minusu. 


Ne zaboravljate redovito mazati svoje ruke s hranjivom kremom, no čini vam se da od toga nema nekog učinka? To vas ne treba iznenaditi. Zbog pretjeranog pranja ruku koža je izložena nevjerojatnom stresu. Čak i ako nanosite redovito kremu, taj problem se teško rješava. Naime, uskoro ćete opet oprati ruke i s time i kremu koju ste nanijeli. Potrebno je nanijeti veliku količinu masne i hranjive kreme/masti i ostaviti da djeluje barem par sati. No, to je u današnje doba teško ostvarivo. Ili?


Rješenje nećemo potražiti tijekom dana nego tijekom noći kada spavamo i ne peremo ruke svakih sat vremena.
Što vam je potrebno? Pamučne rukavice i hranjiva krema ili mast. Prije spavanja na ruke nanesite pozamašan sloj proizvoda i nanesite pamučne rukavice. I jednostavno idite spavati. Ujutro ćete se probuditi s mekanim i nahranjenim rukama. Ovaj trik se često koristi za vrijeme niskih temperatura, ali poslužit će jednako učinkovito i u doba pandemije koronavirusa.