Istraživanje

Teretana nije jedino mjesto za dobru formu: Otkrivamo koliko kalorija sagorijeva koja poza u seksu

P. N.

Foto: Istock

Foto: IstockZa sve one koji ne vole teretanu, trčanje, plivanje, pilates i sve slične aktivnosti koje se preporučuju za dobru formu i dugovječan život, imamo dobre vijesti.


Naime, osim što je već dokazano koliko se dobrih hormona potrebnih za dobro raspoloženje luči prilikom seksualnog odnosa, postoji i prava tablica potrošnje kalorija. Osim toga seks ubrzava puls, povećava protok krvi i poboljšava fleksibilnost.


Stoga ukoliko niste zainteresirani za trening u teretani, premjestite ga u spavaću sobu, gdje kalorije sagorijevaju kao šašave, a kilogrami se tope. Najsvježije statistike točno otkrivaju koje će poze proizvesti najviše znoja i truda i koliko će se kalorija u njima potrošiti.
Na prvom mjestu je poza s čučnjevima u kojoj se potroši čak 188 kalorija. Ova pozicija sjajna je vježba za noge i gluteuse, ali rade i noge.


Na drugom je mjestu su kolica koja sagorijevaju 149 kalorija, a zatim slijedi stajanje, koje će vam odnijeti 145 kalorija.


Lotos, poza u kojoj ste udovima okrenuti jedno drugom sagorijeva 139 kalorija.


Kaubojka i obrnuta krava izgaraju 137 kalorija, pa možete uživati ​​u pozi koja vam je draža.


Pseća poza je tek na sedmom mjestu , kao i poza s visoko uzdignutim nogama koje obje sagorijevaju 111 kalorija.


Misionarski položaj sa strastvenim ritmom sagorijeti će 102 kalorije, a umjereni ritam sagorjet će samo 51 kaloriju. Lijeni jutarnji pokreti žlice sagorjeti će samo 26 kalorija.


Na kraju svakog slatkog »sagorijevanja« i orgazam donosi brojne dobrobiti. Seks garantira kvalitetnije spavanje, što znači da će te i na drugim poljima biti odmoreniji i učinkovitiji pa čak i za odlazak u teretanu.