Sanjarica

Što najčešće sanjate? Snovi koji se ponavljaju nose važnu poruku

Šarlota Brnčić

Foto:  ISTOCK

Foto: ISTOCK

Upozoravajući snovi uglavnom se javljaju u određenim životnim situacijama, prijelaznim fazama u životu ili se pojavljuju zbog problema koji nikako da riješiteUkoliko noćima sanjate jedan te isti san, kad-tad morati ćete se suočiti s njim jer vam pokušava nešto »reći«. Većina snova koje sanjamo nosi neku poruku i može nas naučiti nešto o nama samima. Ali, često snovima ne pridajemo mnogo pažnje u svakodnevnom životu i vrlo brzo nakon buđenja ih jednostavno zaboravimo.


Iz tog razloga se neki snovi stalno ponavljaju jer za vas nose neku vrlo bitnu poruku i ne dopuštaju vam da ih ignorirate. Takvi snovi uglavnom se javljaju u određenim životnim situacijama, prijelaznim fazama u životu ili se pojavljuju zbog problema koji nikako da riješite. Takve snove možete sanjati svaki dan, nekoliko puta tjedno ili mjesečno. No, što najčešće sanjamo?


Gubljenje moći


U snovima koji se ponavljaju često se nalazimo u opasnosti ili situacijama u kojima se ni pod koju cijenu ne želimo naći u stvarnom životu jer je svrha takvih snova da u nama izazovu nelagode i strah. Krvarenje ili ispadanje zuba uglavnom je povezano s osjećajem užasa, nelagode i šoka. Ovakvi snovi predstavljaju strah da ćete postati fizički odbojni, a u dubljem smislu krije se strah od neugodnosti, blamaže ili gubljenja moći u stvarnom životu.

Snovi u kojima padate često su popraćeni osjećajem straha i panike. Moguće je da ste nesigurni ili vam nedostaje podrške u životuAko vas u snovima uvijek netko progoni, tada je moguće da osjećate prijetnju od strane nekog ili nečeg u stvarnom životu ili bježite od svakodnevnog pritiska i stresnih situacija. Umjesto da se suočite s problemima, vi ćete radije zažmiriti na jedno oko i praviti se kao da oni ne postoje.Snovi u kojima padate često su popraćeni osjećajem straha i panike. Moguće je da ste nesigurni ili vam nedostaje podrške u životu. Oni se također javljaju kada mislite da imate previše ustaljen i dosadan život, a nemate mogućnosti za napretkom ili promjenom. To može biti želja za boljim radnim mjestom ili možda želite prijeći na slijedeći korak u vašoj ljubavnoj vezi.


Na list papira napišite tri glavna problema s kojima se nosite u životu. Važno je da budete iskreni prema sebiKako prekinuti ovakve snove?


1. Pronađite srž problema. To može biti stres na poslu, nezadovoljstvo u ljubavnoj vezi, nesigurnost, osjećaj straha od nečeg novog ili slično. Na list papira napišite tri glavna problema s kojima se nosite u životu. Važno je da budete iskreni prema sebi.2. Povežite konce. Da biste otkrili koji vas od gornjih problema uistinu muči, zapisujte detalje iz snova. Jednom kada shvatite njihov uzrok, otkriti ćete što vas doista muči.3. Pronađite rješenje. Najteži dio je otkriti srž problema, a pronaći način kako ga riješiti je već lakši dio. Zapamtite, bez rješavanja problema neće prestati ni noćne more.