Problemi s autizmom

OPASNI LIJEK Zbog nuspojava Amerikancu treba biti isplaćeno osam milijardi dolara

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

Tvrtke u svojim uputstvima nisu upozorile na mogućnost da lijek stimulira rast tkiva prsa kod muškaracaNicholas Murray konzumirao je tijekom djetinjstva tablete Risperdal koje se koriste kod razdražljivosti i problema sa spavanjem uzrokovanih autizmom. Ipak, ono što se dogodilo kao nuspojava navedenih tableta je doista šokantno. Naime, Amerikancu Nicholasu Murrayu su počele rasti grudi, prenosi VT.


Nakon što je tužio tvrtke Johnson&Johnson te Janssen farmaciju, uspio je dobiti spor i iznos od osam milijardi dolara jer tvrtke u svojim uputstvima nisu upozorile na mogućnost da lijek stimulira rast tkiva prsa kod muškaraca.


Međutim, tvrtke sada odbijaju isplatiti navedeno jer tvrde da je iznos nesrazmjeran s prvotnom odlukom o 680 tisuća dolara koliko je bilo određeno 2015. godine.
– Vrhovni sud SAD-a je još jednom nametnuo kaznene odštete korporaciji kojoj je uvijek bio važniji novac i prihod od zaštite djece i pacijenata. Johnson&Johnson te Janssen su uvijek birali milijarde prije nego dobrobit ljudi – rekao je odvjetnik Murraya u svojem obraćanju medijima.


Slični slučajevi tužbi zbog Risperdala već su prisutni u SAD-u, ali je ovo najveći iznos koji bi neki pacijent trebao dobiti zbog tih tableta.