Ivan Buljan

Odvjetnik osmislio Kremu za jaja: “Sastojci su pomno birani. Testisi vole mekoću, nježnost”

Portal Novilist.hr

Foto Ulola

Foto Ulola

Osnovni cilj nam nije bila  zarada nego inovacija u svrhu podizanja svijesti o važnosti genitalnog zdravlja muškarca, kaže Ivan BuljanSPLIT Krema za jaja novi je kozmetički proizvod koji je Splićanin Ivan Buljan lansirao upravo u studenom, kao mjesecu borbe protiv raka prostate. Cilj mu je bio, kaže, podići svijest o zdravlju tog dijela muške anatomije, a ističe da je riječ o proizvodu jedinstvenom ne samo na domaćem, već i inozemnom tržištu. 


– Naša mala tvrtka “Ulola” jedan je od pionira proizvodnje krema na prirodnoj bazi na domaćem tržištu, i ta tradicija već puni skoro dva desetljeća. Ovo nije prvi, rekao bih, izrazito funkcionalan proizvod, budući da smo dosad već plasirali na tržište liniju preparativnih proizvoda namijenjenih dijabetičarima.


Osobe s tom dijagnozom imaju, naime, počesto osjetno sušu i grublju kožu, posebice pojedinih regija. U Hrvatskoj, nažalost, živi više od tristo tisuća “šećeraša”, pa je mnogima rečena linija krema uvelike olakšala nošenje s nuspojavom njihove bolesti, ispričao je Buljan za Slobodnu Dalmaciju. 
Čovjek je po profesiji odvjetnik, a vlasnik je nekoliko odvjetničkih ureda u Hrvatskoj, Argentini i Italiji, specijaliziranih za promet nekretninama i trgovačko pravo. U Kremu za jaja unio je puno strasti, pa čak i osmislio recepturu ove muške kreme.


– Udarni sastojak je provitamin A (beta-karoten) iz ulja mrkve, te ricinusovo ulje i ulje pamuka. Znate, testisi vole mekoću, nježnost, pa je taj “pamučni dodir” bitna komponenta. Svi sastojci su pomno birani, k tomu domaćeg i organskog porijekla, objašnjava.


Krema namijenjena koži testisa navodno ima učinak blagog rashlađivanja, ugodna je mirisa zahvaljujući primjesi eteričnog ulja, a može se, kaže, upotrijebiti i za ruke.


–  Osnovni cilj nam nije bila, napominjem, zarada nego inovacija u svrhu podizanja svijesti o važnosti genitalnog zdravlja muškarca, te skretanje pozornosti na značaj prevencije i rane dijagnostike, zaključuje Ivan Buljan za Slobodnu Dalmaciju.