Kreativan dizajn

Odlične ideje za Halloween manikure: Potrebno je tek nekoliko lakova, a rezultati su fantastični

Sanda Milinković

FOTO/ mandymoo197, Instagram

FOTO/ mandymoo197, Instagram

Najbolja stvar kod Halloween manikura je moto - što strašnije to bolje. Zato vas nitko neće čudno gledati ako ste "uprskali" čitav nokat, što je samo po sebi genijalno.Uskoro nam se bliži Halloween, a s obzirom na to da predstavlja “najstrašniji dan u godini” valjalo bi posvetiti pažnju svakom detalju. Ako niste od šminkanja i radije se igrate lakovima za nokte, onda je ovo idealan trenutak za pustiti mašti na volju.


Bundeve, crne mačke, duhovi i krv najpopularniji su motivi za Halloween. Ako niste pretjerano spretni u “nail artu” onda će vam biti dovoljni lakovi za nokte. Primjer najjednostavnije manikure svakako je – krv. Potreban vam je tek crveni lak kojim ćete “pošpricati” nokte i vaši je styling kompletan. Za jači dojam odaberite tamni pozadinski lak, a ako vam je dosadila crvena krv, možete ju napraviti u bilo kojoj drugoj boji i to različito za svaki prst – dojam će biti još strašniji.


FOTO/Instagram


FOTO/Instagram

Hit za Halloween svakako će biti i manikura u kombinaciji bordo i tamno ljubičaste boje koja je apsolutni trend ove jeseni. Kombinirajte tamno ljubičastu, bordo i nježnu “nude” nijansu laka za nokte i upotpunite ih jezivim crtežima pauka ili paukove mreže. Istu možete vrlo jednostavno napraviti olovkom ili čačkalicom koju ste prethodnu umočili u crni lak za snažniji kontrast.


FOTO/Instagram


FOTO/InstagramNešto jednostavnija verzija prethodne manikure uključuje fantastičan spoj klasičnog crnog i “nude” laka za nokte. Nakon što nanesete boje, upotpunite doživljaj paukovom mrežom koju ćete crnim lakom nanijeti na “nude” podlogu. Postići ćete maksimalan efekt uz praktički minimalan trud. Idealno!


FOTO/Instagram


FOTO/InstagramZa one s malo više strpljenja i mirnije ruke, predstavljamo manikuru u kojoj se možete igrati. Ostvarite svoj kreativni potencijal nanoseći više detalja na svaki nokat. Da sve ne ispadne neuredno ili neozbiljno, odaberite tamniju nijansu laka kao podlogu za nokte. Idealan odabir je crni lak jer se jednostavno nanosi, dugo traje i stvara totalni dramatični efekt.


Za nokte na koje ste stavili crni lak, koristite ideje prethodnih manikura. Na jednom prikažite “krv” crvenim ili bijelim lakom, na drugom nacrtajte paukovu mrežu ili zalijepite kristaliće. Za još bolji efekt, jedan nokat namažite “nude” ili svijetlo rozom bojom i probajte na njemu nacrtati mačku. Ako vam ne ide, ne očajavajte – ipak je ovo “najstrašniji” dan u godini. 


FOTO/Instagram


FOTO/InstagramPosljednja manikura koja nas je oduševila nešto je teža. Zahtjeva malo likovnog talenta i strpljenja, ali zato su rezultati fantastični. Zašto ne bi kombinirali legendarne likove iz animiranog Burtnovog klasika “The Nightmare Before Christmas”? Lik Jacka Skellingtona i njegove drage svakako su dovoljno dramatični i strašni da skrenu pažnju s vašeg outfita na nokte.


Osim pozadinskog crnog laka, biti će vam potrebna plava i smeđa boja kojom ćete crtati likove. Ako vam nakon nekoliko pokušaja nije uspjelo, ne odustajte. Ako ipak odustanete – uvijek možete nalakirati nokat u crno i bijelim lakom povući nekoliko crta, a na ostale staviti ljubičastu boju i voila! Izveli ste totalni “Bubimir stil”. Genijalno.


FOTO/Instagram


FOTO/InstagramHalloween ne može proći bez narančaste boje, bundeva i pokojeg izgubljenog duha. Prizovite sve duhove na svoje nokte jednostavnom manikurom koja je istovremeno i kričava i prikladna. Birajte narančasti lak kao pozadinu, a zatim bijelim nanesite poveću “mrljicu” koja će uz dvije točkice crnog laka postati – duh. Sličnu mrljicu napravite u crnoj boji i imate uzorak šišmiša. Vrhove ostalih noktiju “prošarajte” crtama u bijeloj i crnoj boji, a za poseban finiš, na jedan od noktiju napišite “boo”. Da budete sigurni da će se ljudi doista prepasti. 


FOTO/Instagram


FOTO/Instagram