Gdje je nestao razum?

Od svih bizarnih beauty tretmana, definitivno je pobijedila – para za vaginu

P. N.

Foto: King Spa&Sauna Chicago

Foto: King Spa&Sauna Chicago

Medicinski stručnjaci, između ostalog, navode činjenicu da je vagina organ koji ima samočišćenje te ne treba čišćenje - bilo sapunom, biljnom parom ili na neki drugi načinSlavni nas često oduševljavaju svojim biserima i često dokazuju da ponekad sav novac svijeta nije dovoljan da se kupi zdrav razum. Beauty tretmani niču kao gljive poslije kiše, a za svaki od njih ćete čuti da je djelotvoran i “must have”. Najnoviji bizarni tretman u svijetu slavnih dama je – para za vaginu. Da, dobro ste pročitali. 


Slavne osobe poput Gwyneth Paltrow i Chrissy Teigen javno su odobrile postupak koji uključuje čučanj iznad mješavine ljekovitog bilja i pare kako bi se ‘očistila’ rodnica. Paltrow i Teigen tako su potpuno ignorirale činjenicu da je jedno od super moći vagine samočišćenje.


U možda jednoj od najgorih priča koje smo ikad čuli, žena iz Kanade nedavno je s opeklinama drugog stupnja hitno prebačena u bolnicu nakon pokušaja postizanja takve pare kod kuće. Pokušala je ublažiti vaginalni prolaps tako što je 20 minuta sjedila iznad lonca s biljem i kipućom vodom, ali dobila je opekline drugog stupnja na maternici i vaginalnoj sluznici.
Goop, brend Gwyneth Paltrow, podržao je ono što naziva “v-steaming” ili “yoni-steaming” još 2015. godine, a na web stranici ove marke piše: “Sjedite na ono što je u biti mini tron, i kombinacija infracrvenog svjetla i pare biljke divljeg pelina pročistit će vašu maternicu. To je energetsko oslobađanje – ne samo parno tuširanje – koje uravnotežuje razinu ženskog hormona”, prenosi Cosmopolitan.


Šokantno, čini se da se neki medicinski profesionalci ne slažu.


Brojni liječnici i stručnjaci na Twitteru su se suprotstavili nezdravom trendu te apeliraju na žene da ne zagrijavaju svoje unutarnje organe. Stručnjaci, između ostalog, navode činjenicu da je vagina organ koji ima samočišćenje te ne treba čišćenje – bilo sapunom, biljnom parom ili na neki drugi način. Nemojmo zaboraviti da je zagrijavanje vagine iznad prirodnih 37 ° C zaista brz i učinkovit način pomaganja bakterijama poput kandide da napreduju.