Tužna ispovijest

Nika Antolos o borbi s bolešću: ‘Moje dijete raste, a ja ne znam hoću li za dvije godine biti živa’

P. N.

Foto Instagram

Foto InstagramPjevačica Nika Antolos, koja vodi borbu s teškim oblikom multiple skleroze, nedavno je pismom molila za pomoć predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović – apelira da se legalizira ulje kanabisa koje znato olakšava život oboljelima. Odgovor još nije dobila.


Ističe kako legalni medicinski pripravci na bazi kanabisa postoje, no “preskupi su i u ljekarnama ih nema od ožujka prošle godine”. 


– Krenulo je samo da noge ne osjećam, do pupka po mjesec dana i onda se počelo pogoršavati, da ne vidim na lijevo oko. Svi ovi ostali simptomi, nemoguće ih je nabrojati. Toliko boli, konstantno svaki dan, umor, vrtoglavica, mučnine, rekla je Nika za In Magazin Nove TV, dodajući da su umor i opća slabost stanja s kojim se budi svaki dan i odgaja svoju petogodišnju kćerkicu.
– ‘Mama mora jednu te istu rečenicu ponavljati ”znaš da je mama malo bubana, da će proć, ali sada ne mogu” konstantno ide ta jedna na repeatu. Već je ona zna, već kaže ”da znam ne možeš jer si bubana”. ‘Te boli i te mučnine, i ta nemoćnost, sve to dok te malo čudo od pet godine pokraj tebe gleda. Odvela sam ju u bolnicu, točnije dopustila sam da je moja majka dovede kod mene u bolnicu da vidi da je mama u redu, da nije neka panika što je mama u bolnici, ipak s 5 godina njoj je bolnica nešto strašno, da vidi da mi ljudi pomažu da je mama dobila vitamine, sve lijepo upakirano za dijete od 5 godina, rekla je pjevačica.


Kaže kako si pred djetetom ne dopušta zaplakati, ali se boli i strahu prepušta kad ostane sama. 


– Najstrašnije mi je do svega što ja s 29 godina ne znam hoću li bit živa, u kolicima, i dalje u bolovima, ili puno bolje s 30. Ja to pojma nemam. Moje dijete raste, moje dijete, ja njoj ne mogu obećati hoću li biti tu za dvije godine ili neću, priča Nika. 


Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.