Pravilna njega

Nekoliko jednostavnih i zgodnih trikova uz koje ćete u tren oka izbijeliti požutjele nokte

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Pronašli smo neke od najbržih, najjednostavnijih i najzgodnijih načina da se riješite žutih noktiju!Previše laka rezultirat će promjenom boje noktiju ako im ne date vremena da povremeno dišu. Uz to, previše bakterija također može rezultirati nekim, prilično uznemirujućim tonovima boje nokta. Budući da se toga ne treba sramiti i zapravo se može prilično brzo popraviti, pronašli smo neke od najbržih, najjednostavnijih i najzgodnijih načina da se riješite žutih noktiju!


Prestanite koristiti toliko tamni lak za nokte


Naravno da svi volimo malo crnog ili tamnoplavog laka za nokte s vremena na vrijeme, ali stalno korištenje tamnih boja može uzrokovati da se nokti promijene. Pokušajte prebaciti svoj izbor boja s nečeg tamnog na nešto nježno i lagano, savjetuje Stylecaster. Ili pokušajte neko vrijeme ne koristiti lak kako biste noktima dali vremena da se oporave.


Uvijek, uvijek, koristite temeljni premaz


Zvuči suludo, ali temeljni premazi zapravo su napravljeni s razlogom! Naravno, to je savršen način da kompanije za nokte dodaju još jedan proizvod svojoj narudžbi, ali mi zapravo vjerujemo da je ovaj korak prilično potreban. Pomoću osnovnog premaza dodavate zaštitni sloj između noktiju i laka. To će pomoći u sprečavanju mrlja i zapravo može pomoći u očuvanju zdravijih noktiju. Čak čine i temeljne premaze (poput ove Deborah Lippmann All About That Base CC Coat) koji imaju za cilj ispraviti i ojačati nokte prije nanošenja boje.


Pomoću rašpice za poliranje uklonite gornji sloj 
Ako ste tek nedavno shvatili da su vam se nokti počeli mijenjati, pokušajte kao prvi korak ukloniti dio gornjeg sloja nokta s kartonskom pločom. Ne skidajte previše jer želite da nokti ostanu što jači. Međutim, ovo može pomoći da se promijeni boja kad nije previše promijenjena.


Utrljajte nokte u limunov sok ili cijeli limun


Limunov sok je odlična opcija da utrljate na nokte kako biste uklonili žutilo. Imate nekoliko opcija: ili možete upotrijebiti  limun, narezati ga na pola i svaki nokat uvući u njega i tako držati 30 do 60 sekundi, ili možete nastaviti s limunovim sokom, natopite vatu i temeljito trljajte svaki nokat.Nakon toga pustite nokte da 10 do 30 minuta prije nego što ih isperete u vodi.


Pomiješajte vodu s 3 postotnim vodikovim peroksidom i pročistite četkicom za zube


Ovdje također imate par opcija. Prvo možete napraviti smjesu vodikovog peroksida i vode, umočiti četkicu za zube u smjesu i trljati svaki nokat. Uvijek možete upotrijebiti istu mješavinu za namakanje i uroniti nokte u otopinu 1 do 10 minuta ili samo dok ne nestane boje.


Tablete za čišćenje proteza


Budući da su tablete za čišćenje proteza namijenjene čišćenju i izbjeljivanju zuba, one to mogu učiniti i za vaše nokte. To je lako! Samo otopite željenu količinu tableta (obično 2 do 4) u vodi i natopite nokte u njoj oko 10 do 15 minuta. Lagano osušite nokte i pobrinite se nanijeti hidratantnu kremu za ruke. Da biste postigli najbolje rezultate, ponavljajte postupak tri puta tjedno u trajanju od jednog do dva mjeseca.


Za brzo popravljanje koristite olovku za izbjeljivanje noktiju ili piling


Ako pokušavate preskočiti lakiranje noktiju, ali ne možete jednostavno izaći sa žutim noktima, možete se odlučiti za olovku za izbjeljivanje noktiju ili pilinga koji ste možete preuzeti u vašoj lokalnoj Ulti kako biste dobili trenutne rezultate.


Nanesite ulje čajevca na nokte


Ako to nije lak koji stvara štetu, možda imate gljivice na noktima koje uzrokuju promjenu boje. Da biste pokušali riješiti problem kućnim lijekom, možete staviti kap čajevca na nokte, ostaviti da odleži nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom. Da biste vidjeli najbolje rezultate, potrebno je postupak ponavljati dva puta dnevno nekoliko mjeseci dok ne primijetite poboljšanje.


Izrežite trake za izbjeljivanje zuba u oblik noktiju i pustite ih da rade svoj posao


Budući da je cilj  izbjeljivanje noktiju, pomoću nježnog izbjeljivača poput trake za izbjeljivanje zuba posao bi trebao biti uspješno odrađen. Iako će vam postupak rezanja traka na noktima biti naporan, a cijena traka za izbjeljivanje nije baš jeftina, ono što može ići u prilog ovog metodi jest da brzo djeluje.


Koristite voće


Ako ste tip osobe za koju vjerujete da hrana može popraviti bilo šta, svidjet će vam se ova. Osim limuna, za izbjeljivanje noktiju možete koristiti i voće poput naranči ili bobica borovica. Ako ćete jesti naranču svaki dan, možete spremiti koru naranče i trljati nokte dva do tri puta dnevno. Za nekoliko tjedana vidjet ćete rezultate. Kao što smo rekli, možete koristiti i bobice borovica. Dodajte jednu žličicu zgnječenih bobica  u zdjelu s toplom vodom. Ponavljajte ovo jednom dnevno prije nego što krenete u krevet. Bonus, odlično ćete mirisati!