Liječenje kanabisom

‘Ne mogu ni zamisliti što će za dvije godine biti s njegovim zdravljem’: Rick Simpson podržao Huanita

P. N.

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Ne mogu ni zamisliti što će se dogoditi s njegovim zdravljem za dvije godine. Suludo je da pravosudni sustav zatvara nekog radi upotrebe bezopasne supstance, samo iz razloga jer se htio liječitiRick Simpson, tvorac ulja od kanabisa i najpoznatiji svjetski aktivist za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe poslao je ovih dana video poruku podrške Huanitu Luksetiću


Ovaj je Matuljac, podsjetimo, osuđen na dvije godine zatvora jer je zbog liješenja multiple skleroze uzgajao marihuanu.


– Huanito Luksetić je obolio od MS-a. Posjetio je jedan od mojih seminara poslije čega je otišao kući i pripremio ekstrakt od kanabisa po mojem receptu. Prije toga je pokušao sve oblike liječenja, čak je primio 5.000 pčelinjih uboda po preporuci liječnika. Ništa mu nije pomoglo, ali kad je počeo raditi ulje od kanabisa po mojem receptu, postigao je divne rezultate, priča Simpson.
– Mislim da je to što je učinio sud doista odvratno. Ne mogu ni zamisliti što će se dogoditi s njegovim zdravljem za dvije godine. Suludo je da pravosudni sustav zatvara nekog radi upotrebe bezopasne supstance, samo iz razloga jer se htio liječiti. Molim sve u Hrvatskoj da dignu glas na ovu temu. Ovoj praksi treba stati na kraj, poručio je uz ostalo Simpson.


Pogledajte cijelo obraćanje Ricka Simpsona.