Prirodni saveznici

Moćna eterična ulja koja ublažavaju simptome prehlade i gripe

P. N.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ova eterična ulja djeluju protuupalno te sadrže antibakterijska svojstva i ublažavaju napadaje kašlja i nadraženost grla 


Sezona prehlada i gripa u punom je jeku, stoga je u zimskom razdoblju potrebno poraditi na imunitetu uz zdravu prehranu i pojačano konzumiranje voća i povrća bogatog vitaminima i mineralima.


Ukoliko niste uspjeli spriječiti zarazu i muči vas prehlada, kašalj ili začepljenost dišnih puteva, u olakšavanju simptoma prehlade i gripe mogu vam pomoći eterična ulja. Brojna eterična ulja djeluju protuupalno te sadrže antibakterijska svojstva i ublažavaju napadaje kašlja i nadraženost grla.
 Najsigurniji način korištenja eteričnih ulja jest pomoću difuzera. Pri korištenju eteričnih ulja u difuzerima vodite se jednostavnim pravilom i na 120 ml vode dodajte do 20 kapi eteričnog ulja po odabiru.


Ovo su najmoćnija eterična ulja koja vam mogu pomoći u ublažavanju simptoma prehlade i gripe.


 


Eterično ulje ružmarina


 


Istraživanja su pokazala da ovo eterično ulje djeluje protuupalno te opušta mišiće tijela. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se u tretiranju kašlja, prehlade, upala grla i začepljenosti dišnih puteva.


 


Eterično ulje muškatnog oraščića


 


Ovo moćno eterično ulje sadrži bogati miks protuupalnih spojeva koji se nazivaju monoterpeni. Brojna istraživanja potvrdila su da monoterpeni u eteričnim uljima mogu pomoći u ublažavanju simpotoma bronhitisa.


  


Eterično ulje tamjana


 


Ovo aromatično ulje stoljećima se koristilo u tretiranju raznih bolesti, a provedena istraživanja navode na zaključke kako eterično ulje tamjana ima snažna antibakterijska svojstva.


 


 


 


Foto: Unsplash