Liječi i osvježava

LJETNO SUPERVOĆE Donosimo pet razloga zašto trebate svaki dan jesti breskve

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Breskve su odličan izvor antioksidansa koji umanjuju utjecaj slobodnih radikala i time štite vaš organizam od oboljenjaNeka vas ne zavara mala veličina ovog ljetnog voća- breskve su krcate vitaminima, a pojedete li samo jednu- osigurali ste 15% količine vitamina C koliko je potrebno za dnevni unos. Ovo ljekovito voće pomaže u zacijeljivanju rana i jača vaš imunološki sustav. No, to su samo neke od značajki kojima breskve doprinose vašem zdravlju, a u nastavku pogledajte sva ljekovita svojstva ovog supervoća.


1. Štite vid


Breskve su bogate beta karotenom i vitaminom A koji je ključan za zdravlje očiju te štiti od raznih bolesti oka.


2. Pomažu u održavanju optimalne težine


Sadrže manje od 60 kalorija i veliki udio vode, a zbog visokog udjela vlakana duže ćete imati osjećaj sitosti.


3. Jačaju kosti i snižavaju krvni tlak
Minerali poput magnezija, cinka i kalcija pomažu u funkcioniranju živčanog sustava. Breskve su bogate kalijem koji je odgovoran za jačanje kostiju i snižavanju krvnog tlaka.


4. Čine kožu lijepom


Bogat izvor vitamina i antioksidansa dat će zdravi sjaj vašoj koži i osigurati joj dovoljno vlage kako bi ostala glatkom.


5. Pozitivno djeluju na probavni sustav


Konzumacijom jedne breskve omogućit ćete unos 9% vlakana koliko je potrebno dnevno, a i sami znati koliko su vlakna važna za dobro funkcioniranje probave. Imate li problema sa želucem, breskve će vam pomoći u olakšavanju boli.


Izvor: webmd.com