Najstariji izbor

Lentu Kraljice Hrvatske sinoć ponijela lijepa Rabljanka. Upoznajte Maju Lončarević

Ivana Kocijan

Foto Josip Čekada

Foto Josip Čekada

Prva princeza je Jana Tomljanović, a Druga princeza Antonela Šoljić. Titulu Kraljice fotogeničnosti ponijela je Martina Dovođa, Kraljica osobnosti je Ana Grubišić, Kraljica elegancije Petra Meglaj, a Kraljica medija Sarah SeifertMaja Lončarević s Raba novopečena je Kraljica Hrvatske 2019. godine. Prva princeza je Jana Tomljanović, a Druga princeza Antonela Šoljić. Titulu Kraljice fotogeničnosti ponijela je Martina Dovođa, Kraljica osobnosti je Ana Grubišić, Kraljica elegancije je postala Petra Meglaj, a za Kraljicu medija izabrana je Sarah Seifert.


Izbor ljepote je održan sinoć u rovinjskom hotelu Lone, uz veliku podršku Turističke zajednice Rovinja i Grada Rovinja, a bilo ga je moguće pratiti u izravnom prijenosu na Drugom programu HRT-a. Novopečena Kraljica titulu je preuzela od prošlogodišnje Kraljice Eme Gračan čija je mama Daniela Gračan prije točno trideset godina ponijela titulu Kraljice svijeta.


Najstariji izbor


Novopečena Kraljica Hrvatske Maja Lončarević pohađa Ugostiteljsko-turističko učilište u Zagrebu, a za sebe kaže da je vedra, ambiciozna i komunikativna osoba koja voli biti okružena dobrim i pozitivnim ljudima. Voli kuhati i vodi svoj blog o kuhanju, aranžiranju hrane i slastica. Svestranoj djevojci velika je strast i glazba: pjeva i svira klavir. Želja joj je postati profesorica kuharstva kako bi mogla prenijeti svoje znanje i vještine na učenike koje zanima ta struka, te voditi kulinarsku emisiju na televiziji. Usto, s obzirom na to da piše pjesme, želja joj je postati i pjevačica koja bi ostavila trag pjevanjem autorskih pjesama. Prije titule Kraljice Hrvatske, mlada je Rabljanka ljetos osvojila titulu Kraljice Jadrana.
Kraljica Hrvatske najstariji je izbor ljepote u Hrvatskoj. Dvanaest kandidatkinja iz raznih dijelova Hrvatske predstavilo se u najboljem izdanju i zasjalo pred stručnim žirijem i brojnom publikom. Za krunu su se borile: Michelle Salome Kursar (Pula), Anamarija Petters (Zagreb), Jana Tomljanović (Zagreb), Tania Ivanušec (Velika Gorica), Tanja Žanić (Zagreb), Petra Meglaj (Zagreb), Ana Grubišić (Split), Sarah Seifert (Vukovar), Maja Lončarević (Rab), Martina Dovođa (Zagreb), Antonela Šoljić (Dugo Selo) i Nika Murtić (Zagreb).


Vlasnici svjetskog izbora


Djevojke su se predstavile u nekoliko izdanja: u svečanim haljinama modnih kuća Sherri Hill, Alyce Paris, Primavera, raskošnim vjenčanicama salona Biba iz Pule i Rijeke te u kupaćim kostimima domaćeg brenda Rivage Line. Za frizure finalistica pobrinuo se frizerski salon Gea, dok je za make up bila zadužena Tamara Flego.


Kroz svečanost je vodio uhodani par – Jelena Lešić i Mario Sedmak, a u zabavnom dijelu izbora nastupio je poznati pjevač i kantautor Goran Karan te mlada pjevačica u usponu Antea Hrelja. Nastupila je i plesna skupina Megablast.


Ovom prigodom organizatori izbora Kraljica Hrvatske ekskluzivno su najavili kako su prvi put u povijesti Republike Hrvatske upravo oni postali vlasnici svjetskog izbora Queen of the World – Kraljica svijeta, što je iznimna čast za Republiku Hrvatsku. Tako će izbor Kraljice svijeta prvi put biti održan u Hrvatskoj.


TKO JE MAJA?


Maja pohađa Ugostiteljsko-turističko učilište u Zagrebu, voli kuhati i vodi svoj blog o kuhanju, aranžiranju hrane i slastica, a velika joj je strast i glazba: pjeva i svira klavir. Između ostalog, želja joj je voditi kulinarsku emisiju na televiziji i postati pjevačica