Zbogom tamnim krugovima

Kako se riješiti podočnjaka prirodnim putem? Stručnjaci otkrivaju provjerene trikove

P. N.

Foto: @helloglow Instagram

Foto: @helloglow Instagram

Postoje prirodna rješenja koja mogu pomoći u umanjivanju tamnih krugova ispod očiju, a ovo su neki koje odobravaju stručnjaciBez obzira koliko se mazali kremama i koliko discipline ulagali u njezi vaše kože, nikako ne uspijevate otjerati tamne krugove ispod očiju. Iako pojavu podočnjaka najčešće uzrokuje umor i manjak sna, mnogo je faktora koji utječu na stvaranje neželjenih tamnih krugova.


Što ustvari uzrokuje podočnjake?


Koža područja ispod očiju izrazito je tanka te time sklonija tamnjenju, a neki od faktora koji mogu utjecati na njihovu pojavu su starenje, sezonske alergije, umor i neispavanost, dehidracija, izloženost suncu ili pak – čista genetika.


Srećom, postoje prirodna rješenja koja mogu pomoći u umanjivanju tamnih krugova ispod očiju, a ovo su neki koje odobravaju stručnjaci.


Kofein
Kofein sužava krvne žile, što može pomoći u umanjivanju podočnjaka, iako ih vjerojatno neće potpuno eliminirati. Jedan od najboljih kućnih preparata koje vam mogu poslužiti u tu svrhu su mokre i hladne vrećice čaja koje ste prethodno umočili u kipuću vodu i zatim rashladili te stavili na područje ispod očiju. Čaj, naime sadrži kofein te vam može pomoći u smanjivaju podočnjaka i postizanje svježeg izgleda.


Kriške krumpira 


Krumpir pruža sličan efekt kao i krastavac- hlađenje kože smanjuje začepljenost krvnih žila i poboljšava cjelokupni izgled kože, no s njim ne treba pretjerivati pošto sadrži enzim koji potiče proizvodnju melanina te može uzrokovati zatamnjenje kože.


Duže spavanje 


Iako vam se čini očigledno, nemojte zanemarivati važnost dobrog sna, pogoto kad je riječ o njezi kože. Potrudite se odspavati 7- 9 sati svake noći, a na spavanje odlazite uvijek u isto vrijeme kako biste tijelo naviknuli na dosljedan san.


Krastavac


Vjerojatno ste već puno puta vidjeli sliku žene koja odmara u spa- salonu s kolutovima krastavca ispod očiju- no s dobrim razlogom. Krastavac hladi kožu i smanjuje začepljenost krvnih žila. Krastavci su također bogati vitaminom K koji pomaže u cirkulaciji.Pijte više vode


Jedan od uzroka izraženih podočnjaka može biti nedovoljan unos vode, stoga uvijek sa sobom nosite bocu vode i često se hidrirajte vodeći se pravilom 8 u 1 (8 čaša na dan).


Foto: Instagram