Kako je Hrvatska postala predvodnik u segmentu dentalnog turizma

Vladimir Mrvoš /NL native

Zdravstveni turizam je u Hrvatskoj sve važnija gospodarska grana, a tu predvodi dentalna medicina koja zbog visoke kvalitete usluge i pristupačne cijene privlači sve više stranacaPoliklinike Smile su dentalne poliklinike specijalizirane za kompleksne kirurške zahvate. Osnovao ih je dr. sc. MOM. M.Sc. Darko Slovša koji se nakon nekoliko desetljeća školovanja i rada u vodećim europskim centrima i klinikama odlučio vratiti u Hrvatsku i ponuditi potpuno novi način poslovanja i filozofije na području dentalne medicine.


O pacijentima poliklinike Smile brine tim vrhunskih stručnjaka iz svih grana stomatologije koje predvodi dr. Slovša, prvi u regiji koji je stekao titulu “Master of oral medicine in implantology” u Njemačkoj. Uz to, stekao je i titulu Master of Science in Implantology and Dental Surgery (M. Sc.) međunarodnog medicinskog sveučilišta (IMC) iz Njemačke.


Prva poliklinika je otvorena 2011. godine u Šapjanama, druga 2013. godine u Opatiji, potom su 2018. godine krenuli u osvajanje i slovenskog tržišta da bi početkom 2019. otvorili polikliniku u Italiji. Dio grupacije su i zubotehnički laboratorij i turistička agencija Top Adria d.o.o. koja pacijentima iz inozemstva nudi pomoć u pripremi dolaska, organizaciji smještaja i slobodnog vremena.

Smile je danas specijaliziran za najkompleksnije kirurške zahvate i upravo zato s ponosom vole reći da pomiču granice mogućeg kako bi pružili nadu svakom pacijentu. Jedan je od ukupno svega 12 Straumann® centara izvrsnosti u svijetu i spada među 1% najboljih klinika u svijetu prema GCR-u.Dr. Slovša, kao jedan od Straumann® autoriteta iz područja oralne kirurgije, zajedno sa svojim timom educira druge doktore, kirurge i tehničare, te surađuje sa stručnjacima i timovima iz čitavog svijeta.


Uslugu pružaju prema sistemu “Ključ u ruke” sto znači da pacijent kod njih može sve napraviti na jednom mjestu (panoramsku sliku, RVG, 3D CT i laboratorijski rad), za urgencije su na raspolaganju i van radnog vremena nizom komunikacijskih kanala, a agencija TOP ADRIA je tu da pacijentima pruži podršku prilikom organizacije puta, smještaja i slobodnog vremena. Brojni su programi kroz koje nizom pogodnosti prepoznaju i nagrađuju odanost svojih pacijenata.Kod tako razgranatog poslovanja, važno je imati odgovarajuću infrastrukturu kako bi svi poslovni procesi funkcionirali besprijekorno. Za svoje poslovanje odabrali su A1 Business Solutions, rješenje za poslovne korisnike koje integrira brzu i pouzdanu internetsku vezu.  S obzirom na to da rade na nekoliko lokacija, kvalitetna internetska veza im je izrazito važna. Imaju VPN link na tri lokacije kojim su poliklinike potpuno povezane i funkcionalno mogu dijagnostiku s jedne lokacije u realnom vremenu analizirati na drugoj lokaciji i obrnuto. Sva dokumentacija se koordinira putem takvih veza.


„Stručnost, profesionalnost i kompetencije kontinuirano razvijamo, no isto tako razumijemo da ih moramo popratiti visokim etičkim normama, empatijom i dubinskim razumijevanjem pacijenta.S tehnološke strane, A1 nam tu, ranije kao Metronet i VIP, pruža podršku i osigurava stabilnu i brzu vezu spajajući naše klinike i suradnike u Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Obzirom na to da imamo više lokacija i da surađujemo sa stručnjacima i timovima iz cijeloga svijeta, iznimno nam je važno da rad na daljinu teče neometano, te da u realnom vremenu možemo analizirati rezultate dijagnostičkih postupaka i digitalno timski planirati operativne zahvate u cilju pronalaženja dugoročno najboljeg rješenja za pacijente. Pacijenti ovakav naš pristup prepoznaju i cijene već godinama što nas čini izuzetno ponosnima. Planiramo nastaviti sa širenjem u inozemstvu, ali i u Hrvatskoj, čime ćemo nastaviti davati svoj doprinos zaustavljanju iseljavanja mladih ljudi iz ove naše lijepe zemlje.“, zaključio je dr. Slovša.


Sadržaj nastao u suradnji s A1 Hrvatska