Bronze goddess

Kako do preplanulog tena? Napravite sami prirodni balzam od mrkve i macerat za brže tamnjenje

Ivana Mavrić

Foto: @evaczarnocka Instagram

Foto: @evaczarnocka Instagram

Donosimo upute za tri jednostavna i prirodna pripravka pomoći kojih ćete postići prekrasnu, preplanulu putBliži nam se ljeto, a želite li postići savršenu preplanulu put, donosimo vam upute za prirodne pripravke sa samo nekoliko sastojaka koji će nahraniti vašu kožu i ubrzati proces tamnjenja. Macerat s orasima i mrkvom, prirodni balzam od mrkve ili pak mirisni balzam s mrkvom te dodatkom kokosa i vanilije… koji god da odaberete, nećete pogriješiti.


Prirodno ulje za brže tamnjenje


Ovo je najstariji i najpoznatiji recept za preplanulu put, a zapravo je riječ o maceratu, odnosno pripravku koji se dobiva potapanjem biljaka u ulje. Sastojci su bogati antioksidansima; mrkva sadrži beta- karoten koji štiti kožu od UV zraka, dok su orasi krcati vitaminom E koji je važan saveznik lijepe i zdrave kože. Korištenjem ovog macerata postići ćete prekrasan, brončani ten, a koža će biti svilenkasta, mekana i nahranjena.


Potrebno:
7 mladih oraha


3 dcl maslinovog ulja


2 mrkve


Orahe razrežite na četiri dijela i stavite u staklenku. Naribajte mrkvu i sve zalijte maslinovim uljem. Staklenku ostavite na suncu i povremeno protresite. Ostavite tako tri do četiri tjedna, a zatim macerat procijedite i spremite u bočicu.Jednostavni balzam od mrkve


Potrebno:


90 g macerata mrkve (ili 45 g macerata mrkve + 45 g oraha)


10 g pčelinjeg voska


4 kapi Co2 ekstrakta ružmarina (opcionalno)


U vodenoj kupelji otopite vosak i macerat mrkve dok se potpuno ne rastope i sjedine. Prelijte masu u ambalažu i ne zatvarajte je dok se balzam ne ohladi. Želite li balzam zaštiti od oksidacije, dodajte kapi Co2 ekstrakta ružmarina.Balzam od mrkve, kokosa i vanilije- mirisna rapsodija


Ljubiteljice kokosa i vanlije uživat će u ovom mirisnom balzamu koji će dodatno nahraniti kožu.


Potrebno:


10 g pčelinjeg voska


35 g kokosovog ulja


25 g macerata vanilije


30 g macerata mrkve


4 kapi Co2 ekstrakta ružmarina


Postupak je isti kao i za pripremu balzam od mrkve: otopite sastojke u vodenoj kupelji i prelijte u ambalažu. Zatvorite kad se balzam potpuno ohladi.


Izvor

Foto: Instagram


balzam od mrkve, ulje za sunčanje, ulje od mrkve i oraha