Korak po korak

Idealno prije sjedanja za radni stol: Pomoću ovoga videa ojačajte leđa te ublažite bolove

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Vježbe možete prakticirati ujutro prije nego sjednete za radni stol ili nakon što završite s poslom.Dugosatno sjedenje za stolom, a posebno u neprilagođenoj stolici, izaziva jaku bol u leđima. To je posebno vidljivo ako ste počeli raditi od kuće gdje nemate pravu uredsku stolicu. Kako biste osjećali što manju bol u leđima ili je se čak riješili, potrebno je redovito vježbati i osnažiti mišiće leđa. 


Čak i kad radimo u savršenim uvjetima, a to podrazumijeva prilagođen radni stol i radnu stolicu često osjećamo bol u leđima. Vodeći problem za to jesu slabi mišići leđa. Stoga je potrebno ojačati mišiće i ujedno ih redovito istezati. 


Boho Beautiful, jedna od veoma popularnih yogi YouTuberica prepoznala je taj problem i na svom kanalu ponudila upravo vježbe s kojima ćete ojačati leđa i ublažiti bolove. 
Kako je sama trenerica objasnila ovaj video je idealan za one osobe koje osjećaju bol u leđima te žele ojačati, ali i istegnuti donji i gornji dio leđa. Uz to naglašava kako prilikom izvođenja svih vježbi trebamo slušati vlastito tijelo. Nipošto nemojte izvoditi vježbe tijekom kojih osjećate jaku bol. Idite korak po korak i s vremenom ćete ojačati mišiće i moći puno više. Video traje 15-ak minuta zbog čega nema izgovora da nemate vremena za njega. Vježbe možete prakticirati ujutro prije nego sjednete za radni stol ili nakon što završite s poslom.