Jutarnji ritual

Glumica otkrila bizarni trik sjajne kože Marilyn Monroe: Začudo, nije riječ o skupoj kremi

P. N.

FOTO/Monroe u filmu "Asphalt Jungle", Wikimedia Commons

FOTO/Monroe u filmu "Asphalt Jungle", Wikimedia Commons

Što je koristila za tako njegovanu i sjajnu kožu?Američka filmska glumica, pjevačica, model, pop-ikona, dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu, Playboyjeva ljepotica, ikona stila ili jednostavno – Marilyn Monroe. Najpoznatiju plavušu na svijetu osim po modnom izričaju i fantastičnim filmskim ulogama, pamtimo i po njezinoj bezvremenskoj ljepoti.


Tajne njezinog izgleda izlaze na površinu već desetljećima i nikada ih nije dosta. Kako je održavala lokne? Koji je crveni ruž koristila? I najpopularnije od svega – što je koristila za tako njegovanu i sjajnu kožu?


Odgovor na to pitanje dala je među glumica Renée Taylor koja nam je osvojila srca ulogom mame najpoznatije dadilje, Fran Dreschler. “Marilyn Monroe je imala najblistaviju kožu koju sam ikada vidjela”, kazala je glumica u govoru na proslavi pedeset godina Filmskog i kazališnog instituta Lee Strasberg, prenosi Page Six.
“Jednom je došla na sat s Leejem Strasbergom i jednostavno sam je morala pitati što radi. Rekla mi je da čitavo tijelo namaže vazelinom i zatim svako jutro uđe u vruću kupku gdje bude tri sata. Kazala je da to njezinoj koži daje sjajan sjaj”, rekla je Taylor i dodala: “Naravno da sam to isprobala. Umalo sam se utopila”.