Opatijsko događanje

Festival kose u Ambasadoru: Saznajte sve o najnovijim svjetskim trendovima bojenja i šišanja

Edi Prodan

Festival kose

Festival koseOPATIJA – U opatijskom hotelu Ambasador sutra s početkom u 14 sati održava se specifični Festival kose koji je ujedno i seminar za brojnu frizersku populaciju s kvarnerskih i susjednih istarskih prostora. Organizator događanja je Jadranka Šepek iz Zagreba, a nosioci seminara dolaze iz Italije, iz zemlje koja i pokreće najviše novosti vezanih uz ovu djelatnost, točnije Glamour School iz Verone koju vodi Luciano Fai. Ovaj iznimni edukator i stilist svojedobno je bio proglašavan jednim od najboljih u Europi, a opatijsko događanje je ujedno i proslava 20 godina permanentne suradnje između njegove škole i hrvatskih partnera: 1999. godine sve je započelo upravo u Opatiji. U Ambasador dolazi i Iguarnieri akademija koju vode braća Mattia i James. I dok je rad Lauciana Faija iscrpan i na teoretskom planu, braća Iguarnieri usmjerena su direktno na frizure, na modne stilove koji će kod žena i muškaraca dominirati ovog ljeta. Voditeljica opatijskog seminara je pak prof. Višnja Poropat.


– Frizeri će imati priliku upoznati se s najnovijim svjetskim trendovima bojenja, šišanja, oblikovanja pramenova i izrade frizura, s detaljima koje generira Italija. Događaj je izuzetno značajan za svakog pojedinog frizera jer mu na ovaj način omogućava kontinuirani napredak i usavršavanje kao i ostanak u trendu frizerskih događanja u svijetu. Svaki sudionik na kraju seminara dobiva i posebnu diplomu, ističe Šepek.


Festival kose je vrlo dinamična aktivnost koja je dosad bila organizirana u svim većim hrvatskim gradovima, od Vinkovaca ili Osijeka pa sve do dalmatinskih središta. Na neki način moglo bi ga se definirati i sustavom koji iznimno snažno utječe i na hrvatsku scenu, odnosno i Hrvati ga nose kako i im ga Festival kose skroji, odnosno – odreže.