Ublažite simptome

ČUDOTVORNO ULJE Riješite se neugodnih simptoma proljetnih alergija pomoću ulja crnog kima

P. N.

Foto: Instagram/ Pexels

Foto: Instagram/ Pexels

Čak 92% ispitanika potvdili su kako su pomoću ulja crnog kima uspjeli ublažiti ili se pak potpuno osloboditi simptoma alergijskog rinitisaProljeće je pred vratima, što za mnoge znači početak tegoba s alergijama. Suzenje očiju, iritacije u grlu, kihanje i začepljen nos samo su neki od simptoma alergijskog rinitisa ili peludne groznice. Zbog toga će mnogi potražiti spas u prirodnim pripravcima od kojih se jedno posebno ističe- riječ je o ulju crnog kima, čudotvorne biljke za koju se kaže da ‘liječi sve osim smrti’.


Biljka širokog spektra djelovanja u Egiptu i na Bliskom istoku od davnina se koristi u liječenju raznih tegoba i oboljenja, a poznato je i njeno korištenje u ayurvedskoj medicini. Vjeruje se da pomaže u borbi protiv infekcija i kožnih bolesti, ali i dijabetesa pa čak i karcinoma.


Najbolje ulje dolazi nam iz Egipta, a brojne su studije dokazale njegova ljekovita svojstva: između ostalog, ulje crnog kima djeluje protuupalno te ima antihistaminsko, antimikrobno, antivirusno, antibakterijsko, antiseptičko i analgetsko djelovanje (ublažava bol). Također, sadrži tvari koje uravnotežavaju rad imuniteta te ublažava njegovu reakciju na alergene.


Pomaže kod čak 92 % alergičara
Ulje crnog kima pokazalo je pozitivan učinak kod različitih tipova alergija zahvaljujući timokinonu, bioaktivnom spoju koji smanjuje upale i iritacije dišnih puteva. Sadrži više od 100 aktivnih sastojaka koji su se pokazali djelotvornima kod raznih oboljenja, uključujući i astmu. Također, ovo čudotvorno ulje smanjuje stvaranje histamina u organizmu koji je glavni okidač za alergijske reakcije.Prema istraživanjima, redovitom primjenom ovog ulja možete ublažiti alergijske simptome poput upale sinusa, iritacije te curenja nosa i očiju. Najnovije studije potvrdile su ljekovitost ulja crnog kima u slučajevima alergijskog rinitisa, bronhijalne astme i atopijskog ekcema. Čak 92% ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju potvdili su kako su se pomoću ulja crnog kima kojeg su primijenjivali nazalno (u obliku kapi za nos) uspjeli ublažiti ili se pak potpuno osloboditi simptoma alergijskog rinitisa.


Kako ga koristiti


Za pomoć pri proljetnim alergijama, ulje crnog kima potrebno je konzumirati mjesec- dva prije početka prvih simptoma. Dovoljna je jedna žličica dva do tri puta dnevno uz obrok ili neposredno nakon njega.


Ulje crnog kima može se koristiti i dermalno kao pomoć pri ublažavanju ekcema, dermatitisa ili psorijaze, a za olakšavanje tegoba astme, ukapajte nekoliko kapi u difuzer.


Foto: Instagram


Izvor: alternativa-za-vas.com


proljetne alergije, ulje crnog kima