Isprobajte

Čokoladna pedikura njeguje vaša stopala i čini ih spremnima za ljetne cipelice

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Nakon hladnih mjeseci, stopalima je potrebna pravilna njega da bi bila spremna za ljetne cipeliceBriga o stopalima je nešto što nerijetko zanemarimo tijekom hladnih mjeseci, stoga je sada krajnje vrijeme da se posvetimo pedikuri. Ona ne samo da relaksira stopala, već ih održava čistima i zdravima. U ovom slučaju uključuje omiljenu nam čokoladu koja se već koristi u mnogim kozmetičkim tretmanima, prenosi Boldsky.


Čokolada ima mnogo sastojaka koji obogaćuju kožu i čine ju mekanom. Serotonim i dopamin osigurat će podizanje vašeg raspoloženja, te vas zaista opustiti. Odlična je vijest što se čokoladna pedikura može napraviti kod kuće, pa stoga ne morate šetati do prvog kozmetičkog salona.


Our Everyday Life dodaje da kofeion u čokoladi stimulira cirkluaciju i pritom jača kožu. Čokolada je puna antioksidansa, a kakao maslac se koristi kao ovlaživač još od sredine 19. stoljeća. 


Sastojci za pedikuru


 4 ½ šalice otopljene čokolade
Posuda s vodom


1 žličica soli


1 žličica meda


1 žličica kakao pudera


4-5 kapljica bademovog ulja


2 čaše mlijeka


Priprema je pola pedikure


Prije nego smjestite stopala u ovu smjesu koja zvuči kao recept za odličnu tortu, važno je pravilno ih pripremiti. Potrebno je oprati noge i ukloniti lak s noktiju. Važno je i pomoću škarica ili grickalice urediti nokte, te ih prvo opustiti u toploj kupki.


U toplu vodu dodajte sol i zatim opustite stopala na petnaestak minuta. Nakon toga, možete postepeno dodati otopljenu čokoladu i mlijeko, koje će joj dodati kremastu strukturu. Uživajte u relaksirajućoj čokoladnoj pedikuri i zatim stavite lak po želji.