Pas kao podrška

Britansko sveučilište nudi studentima odličan način za smanjenje stresa prije ispita – uz pse

P. N.

Photo: Unsplash

Photo: Unsplash

Sveučilište u Norwichu pokrenulo je hvalevrijednu akciju kojom će pomoći studentima tijekom ispita.Britansko je sveučilište dobilo 12 tisuća funti za poboljšanje mentalnog zdravlja svojih studenata. Dio sredstava usmjeren je na terapiju sa psima. Psi se već desetljećima koriste u terapeutske svrhe jer je znanstveno dokazano da smanjuju stres i pomažu vlasnicima u borbi protiv mentalnih bolesti.


Studenti će moći šetati sa psima, a psi će biti dostupni i drugim članovima akademske zajednice. Sveučilište je u akciju uključilo i lokalni azil za životinje, od kojeg će moći “pozajmiti” pse za ovu odličnu aktivnost. 


Istraživanje profesora Andyja Jonesa s Medicinske škole u Norwichu, nabraja mnoge koristi od šetanja pasa.
“Naše studije su pokazale da šetanje pasa pomaže ljudima da održe mentalnu aktivnost. Poznato je i da postoji široki spektar pomoći kod mentalnog i socijalnog zdravlja.”, izjavljuje za Telegraph.


Phil Steele, direktor sportskih i komercijalnih usluga dodaje: “Mnogi studenti žive daleko od obitelji i vlastitih ljubimaca, tako da će kontakt sa životinjama pomoći u smanjenju stresa. Nadamo se da ćemo i smanjiti stigmu koja nas još uvijek okružuje po pitanju mentalnog zdravlja i podignuti svjesnost koristi fizičke aktivnosti za mentalnu stabilnost.”, dodaje Steel. 


Ova će odlična akcija pružiti studentima odličan način opuštanja u vrijeme ispita. Studenti će istovremeno izaći iz knjižnica na svježi zrak, a društvo će im praviti čovjekov najbolji prijatelj – pas.