Pripreme za ljeto

BEAUTY SAVJET Uz ovih nekoliko trikova i vi možete postići izgled savršenih nogu

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Preporuka je jesti namirnice sa smanjenom količinom soli, piti barem dvije litre vode na dan te smanjiti unos namirnica koje sadrže puno masti i šećeraLijepe, vitke noge rezultat su genetike kombinirane s načinom života, a takvim ih, unatoč godinama, možemo što duže i održati ukoliko se držimo nekolicine savjeta. Prvenstveno je »dobar lijek« za dobar izgled naših nogu da se redovno svakog dana barem 25 do 30 minuta bavimo fizičkom aktivnošću kao što su pješačenje ili vožnja bicikla. U ljetnim mjesecima u to možete uključiti i plivanje koje donosi veliku dobrobit ne samo našim nogama već i cijelom tijelu.


Pravilna ishrana je drugi vrlo važan elemenat, pa stoga u vašu prehranu uključite što više žitarica, svježeg voća i povrća, među kojima posebice kivi, agrume, jagode i drugo crveno voće koje poboljšavaju proces pročišćavanja organizma. Preporuka je jesti namirnice sa smanjenom količinom soli, piti barem dvije litre vode na dan te smanjiti unos namirnica koje sadrže puno masti i šećera. Naravno, izbjegavati što je moguće više i grickalice, iako su one vrlo često neizostavne prilikom gledanja televizijskih programa.


Dobro je tuširati se naizmjenično toplom i hladnom vodom te napraviti piling tijela da bi se odstranile mrtve stanice kože. Za vitke i zategnute nogu važno je koristiti i odgovarajuće kozmetičke prozvode koji će nam pomoći, primjerice u borbi protiv celulita, ali i učiniti našu kožu čvršćom i zdravijom. Ručna masaža uz tehnike štipanja i masiranje šakama djelotvornija je i od masaže aparatima za uklanjanje celulita. Dokazano najveći neprijatelj celulita je, uz zdravu prehranu, povećanu količinu vode i vežbanje, upravo masaža. Anticelulitna masaža da bi bila djelotvorna, ne smije biti blaga, a iako je pomalo neugodna, ne smije za posljedicu imati masnice i oštećenu kožu.

Kako bi se riješili celulita dobro je koristiti razna ulja poput onih od bršljana ili badema koji potiču cirkulaciju, a uz dodatak aromatičnih ulja pospješuje se konačni efekt.Koja aromatična ulja je najbolje koristiti? Preporuča se ružmarin koji je poznat zbog svojih osvježavajućih kvaliteta i svojstva pročišćavanja te borbe protiv zadržavanja vode. Ružmarin je stimulativno i energično ulje s adstrigentnim svojstvima što znači da je koristan u zatezanju kože na nogama i bedrima. Potom atlas cedrovina koji ima diuretičko djelovanje pa može pomoći u ublažavanju zadržavanja tekućine u tijelu i smatra se da poboljšava limfnu drenažu. Također, potiče i razgradnju masti. Aromatično ulje grejpa poznato je kao veliki limfni stimulans i uvelike pomaže kod problema sa zadržavanjem vode. Pačuli je poznat po svojim diuretičkim svojstvima, geranij sjajan za poticanje cirkulacije, a slatki komorač ima osvježavajuća svojstva koja mogu pomoći naboranoj koži.