Četkica za zube

Balzam nije dovoljan: Riješite se ispucalih i suhih usnica ovim jednostavnim trikom

P. N.

FOTO/PickPik

FOTO/PickPik

Uvrstite u rutinu piling usana.Vjetar, kiša, snijeg i niske temperature glavni su neprijatelj njegovanim i zdravim usnicama. Zimi najčešće patimo od suhih i ispucalih usnica koje znaju i krvariti, a čini se kako niti jedan balzam ne pomaže. Dobro ste primijetili – naime, samo mazanje usnica nikad nije dovoljno. Piling je onaj koji rješava ovaj mrski i neugodni problem.


Kao što radimo piling za tijelo, tako i piling usana bi trebao biti na redovnom beauty redu. Možete kupiti gotove pilinge ili jednostavno izraditi svoj vlastiti uz pomoć meda i smeđeg šećera. No, nije samo dobar piling ključ uspjeha, važno je znati kako ispravno nanijeti proizvod.


Greška koju najčešće radimo jest umasiravanje piling na usnice uz pomoć prstiju. Krivo! Kupite novu četkicu za zube koju ćete koristiti samo u ove svrhe. Kada nanesete piling na usne, kružnim pokretima umasirajte proizvod četkicom za zube. 
Nipošto nemojte stiskati prejako četkicu, ona se koristi kako bi potaknula cirkulaciju i tako pojačala djelovanje pilinga. Nakon što ste završili s pilingom, nanesite hranjivi balzam za usne i potrudite se “ne pojesti ga”. Stoga je najbolje ovaj beauty tretman obavljati prije spavanja.