OKO SOKOLOVO

Strahonja komentirao sudačke odluke na utakmici Slaven Belupa i Hajduka: “Katić je trebao biti isključen”

Portal Novi list

Marijo Strahonja/Foto: PIXSELL

Marijo Strahonja/Foto: PIXSELL

"To je situacija koja je apsolutno kažnjiva žutim kartonom. Obrambeni igrač došao je s leđa velikom brzinom i nije išao prvo glavom, već rukom na suparnika", rekao je Strahonja



RIJEKA Sudački ekspert Marijo Strahonja već je standardno gostovao u HTV-ovoj emisiji Stadion. Dotaknuo se susreta Dinama i Gorice gdje je bila gusta magla, a Strahonja je objasnio zašto se utakmica nije imala razloga prekinuti.


“Ako se sa središnje linije vide vrata s obje strane, utakmica se nastavlja jer se smatra da je regularna. Suci su to procijenili i temeljem toga se utakmica nastavila”, objasnio je.


Brojne sporne situacije bile su u Koprivnici, u ogledu između Slaven Belupa i Hajduka, jest poništeni Hajdukov gol zbog prekršaja Diamantakosa.




“Ovo je osobna procjena suca. Ruka je na prsima obrambenog igrača, a koji je intenzitet guranja, to je na sucu. Ovo ne spada u očiglednu pogrešku, dao bih za pravo sucu jer je igrač izgubio koordinaciju i pao. Ovo ne spada u jasnu i očiglednu pogrešku, ali mislim da je ovdje bilo sve u redu.”


Bio je još jedan sporan detalj na utakmici, a dogodio se u 68. minuti kada je Katić, koji je imao žuti karton, laktom udario suparnika.


“To je situacija koja je apsolutno kažnjiva žutim kartonom. Obrambeni igrač došao je s leđa velikom brzinom i nije išao prvo glavom, već rukom na suparnika. Ovo je kažnjivo žutim kartonom, a po meni bi bilo unaprjeđenje kad bi se propisalo da se može i treba gledati VAR soba.”