KAPETAN RIJEKE

Nevjerojatan niz Nediljka Labrovića, gol iz igre nije primio 1.065 minuta

Denis Frančišković

Nediljko Labrović/Foto V. KARUZA

Nediljko Labrović/Foto V. KARUZA

Posljednji pogodak Labrović je primio iz kaznenog udarca na gostovanju kod Dinama u 24. kolu



Nediljko Labrović popravio je svoj rekord bez primljenoga pogotka u HNL-u, koji nakon pobjede protiv Gorice iznosi 630 minuta, čime je preskočio Mladena Žganjera, koji je imao 622 minute bez gola. Za nadmašiti Ivana Vargića i njegove 783 minute bez primljenoga pogotka Labroviću nedostaju još 154 minute.


Posljednji pogodak Labrović je primio iz kaznenog udarca na gostovanju kod Dinama u 24. kolu SuperSport HNL-a, što znači da njegov niz bez primljenoga pogotka iz igre sada traje 1.065 minuta. Labrović se uz to dodatno približio Ivanu Vargiću i Andreju Prskalu i po broju utakmica bez primljenih pogodaka u jednom prvenstvu budući da su u sezonama 2015./2016. i 2016./2017. imali 21 utakmicu bez gola. Labrović je trenutno na 18 prvenstvenih utakmica bez primljenoga pogotka.


Vratar Rijeke nalazi se među šest najboljih europskih vratara po broju utakmica bez primljenoga pogotka. Ispred njega su Vytautas Cerniauskas iz litavskog Panevezysa s 24 utakmice bez primljenog gola, Karl Andre Vallner i Evert Grunvald iz estonskih klubova Levadija i Flore te Jevgenijs Nerugals iz latvijskog RFS-a s 20 utakmica bez primljenoga pogotka, odnosno Rohan Ferguson iz Larne FC u Sjevernoj Irskoj koji je na 19 utakmica bio bez primljenoga gola.