ALPE ADRIA KUP

Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras dočekuju ljubljansku Iliriju, Rajković: “Moramo biti spremni na nove izazove”

Luka Medak

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Znamo kakav je trener Saša Dončić, gaji čvrstu i organiziranu igru, a njegove momčadi krasi i dobra igra pritiska na loptu tako da ćemo morati biti spremni na razne izazove - tvrdi Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u nedjelju su na Mavrincima poraženi od Cibone u sklopu HT Premijer lige, zbog čega su sada pali na četvrto mjesto lige. Po treneru Damiru Rajkoviću ključna je bila druga četvrtina u kojoj se igrači nisu držali plana igre, postali brzopleti u napadu i dozvolili Ciboni da iskoristi kontre kao svoje najjače oružje.


– Jednostavno ne možemo dozvoliti da protiv nominalno jače momčadi primimo 52 poena na poluvremenu uz samo sedam prekršaja, to je sigurno škola za ubuduće. Na kraju smo se skoro uspjeli vratiti, imali smo sedam, osam otvorenih šuteva koje smo promašili, a onda je i ostalo premalo vremena za neki preokret. No, u konačnici smatram da smo odigrali dobru utakmicu, sretni smo i s velikom podrškom na tribinama i nadamo se da će takva atmosfera biti i ubuduće – rekao je Damir Rajković.


Škrljevčane danas na Mavrincima očekuje novi izazov, od 18 sati u sklopu Alpe Adria kupa ugostit će ljubljansku Iliriju.




– Oni također imaju dobar start u sezonu, krenuli su s tri pobjede i bez poraza, tako da su sigurno ekipa koja zahtjeva maksimalnu pozornost. Imaju Vončinu, razigravača s ABA-ligaškim iskustvom, još jednog iskusnog igrača pod košem i plejadu mladih košarkaša, koji su jako potentni. Duščak je prošao školu Real Madrida, a uz njega je na posudbi još nekoliko mladih igrača iz Cedevita Olimpije. Sve to znači da nas očekuje neugodan protivnik, mlada ekipa s iskusnim igračima na ključnim pozicijama, tako da ćemo se morati stvarno potruditi da ih pobijedimo – objasnio je strateg Adria Oil Škrljeva.


Ilirija također ima jednu pobjedu u Alpe Adria kupu, baš kao i Škrljevčani do sada su pobijedili slovačku Prievidzu. Momčad su u usponu koju je ove sezone u prvoligaško društvo vratio Saša Dončić, otac NBA zvijezde Luke Dončića.


– Već smo igrali prije tri godine protiv njih prijateljske utakmice, tada ih je također vodio Saša Dončić. Znamo kakav je trener, gaji jednu čvrstu i organiziranu igru, a njegove momčadi krasi i dobra igra pritiska na loptu i agresivnost na prvom dodavanju, tako da ćemo morati biti spremni na razne izazove – rekao je Rajković, koji će u ovom susretu poštedjeti neke igrače.


– U ovoj utakmici ćemo dati veću minutažu nekim igračima koji do sada nisu puno igrali, da se i oni uigraju, ali i da odmorimo i sačuvamo neke igrače koji su se dosad puno trošili. Očekujem da će igrači koji će dobiti priliku dobro reagirati i da će se nametnuti za mogućnost veće uloge u budućnosti. Više minuta ćemo dati Šajinu, Vuciću i Stojanoviću jer su zbog ozljeda propustili početak sezone. Neće igrati Jelenković jer je bolestan, propustio je i zadnji trening, kao ni Bešić koji se još uvijek u fazi oporavka od ozljede i radi po posebnom programu još ovaj tjedan. Ćošić je imao potres mozga i također je upitan, volio bih da dobije neke minute, ali o tome će odlučiti njegov zdravstveni status – zaključio je Damir Rajković.


Luka Dončić tenisicama obradovao goste

Dok se Luka Dončić priprema za početak svoje četvrte sezone u NBA ligi, obradovao je igrače Ilirije poslavši im svima nove tenisice. Naime, ove je godine sportski brend Jordan napravio posebnu liniju sportske obuće s potpisom Luke Dončića, a slovenski košarkaš ekspresno je poslao paket klubu koji vodi njegov otac.


– Preko ljeta je Luka odradio dosta treninga s našom ekipom i dečki su se odlično slagali. Na odlasku je od svakog igrača tražio broj cipela i sada su svi dobili svoj novi par tenisica, kao i cijeli stručni stožer. Lijepa je to gesta i jako smo mu zahvalni – rekao je Vlado Ilievski, predsjednik Ilirije.