Očekivana odluka

Damir Rajković više nije trener košarkaša Škrljeva! Nakon dugih sedam godina prekinuta suradnja

Katarina Blažević

Damir Rajković/Foto V. KARUZA

Damir Rajković/Foto V. KARUZA

Dosadašnji pomoćnik Mirko Ščekić privremeno će preuzeti funkciju glavnog trenera



RIJEKA Damir Rajković više nije trener košarkaša DepoLink Škrljeva. Nakon dugih sedam godina, i to točno u mjesecu prosincu u kojem je 2016. preuzeo klupu premijerligaša iz Bakra, odlučeno je kako Škrljevo i Rajković neće nastaviti suradnju. Kobnim se pokazao poraz od Dubrovnika, iako se već nekoliko kola ranije sada već bivšem treneru opasno tresla stolica.


Rajković je sa sedam uzastopnih godina definitivno najdugovječniji trener jednog kluba u najvišem rangu hrvatske košarke.


Zeleni su u 11 prvenstvenih kola ove sezone upisali tek dvije pobjede, a ona druga protiv Bosca prije tri tjedna je malo smirila situaciju u klubu.




Ipak, u zadnja dva susreta, protiv Cedevite Junior i Dubrovnika, Škrljevčani su odigrali beživotno s katastrofalnim ulascima u susret (12:35, 11:31) i bilo je samo pitanje vremena kada će se Uprava odlučiti za ovaj potez. Na kraju je i sam Rajković procijenio kako je bolje da prepusti mjesto nekome drugome.


Škrljevo zapravo već nekoliko sezona stagnira, prošle godine jedva je izboren ostanak, dok je sezonu ranije momčad došla do play-offa nakon odigrane Lige za ostanak, ali je na prvoj stepenici od Splita uvjerljivo poražena. Rajkovićevi najbolji rezultati datiraju iz 2018. godine kada je Škrljevo u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske svladao Cibonu 62:61, da bi sezonu kasnije ekipa došla i do finala Alpe Adria kupa.


– Na kraju je ovo bio uzajaman dogovor jer smo vidjeli i on i mi da ne ide. Rajković je vrijedan i on je trener koji je cijeloga sebe dao u klub i za veliki dio uspjeha je zaslužan upravo on. Nije bio samo trener, nego lokomotiva koje je sve vukla, ali i on je rekao da kada dođe utakmica sve što se dobro trenira padne u vodu. U ovakvom odnosu i on smatra da je promjena trenera najbolje rješenje. Moramo dečke malo probuditi. Mogu li oni više ili im je ovo limit, to ćemo tek vidjeti. Sigurno nije samo trener kriv za ove rezultate. Damiru moramo svi zahvaliti jer je radio odličan posao – rekao je predsjednik DepoLink Škrljeva Vice Sep.


Mirko Ščekić će sada privremeno preuzeti funkciju glavnog trenera, a kao jedan od kandidata za Rajkovićeva nasljednika se spominjao Danijel Lutz, koji je kao trener Cibone osvojio prvenstvo Hrvatske i Kup, ali iz kluba naglašavaju kako će se ipak fokusirati na neko lokalno ime iz Rijeke i okolice.


Zeleni bi se stoga mogli okrenuti prema Ediju Dželaliji, iskusnom šibenskom stručnjaku koji živi na riječkoj adresi, a trenutno je bez angažmana. Šibenku je posljednji put vodio u sezoni 2019./2020. Prije Rajkovića na klupi Škrljeva je bio Aramis Naglić, trenutno izbornik Slovačke bez klupskog angažmana, ali on je ranije već naglašavao kako se trenutno ne namjerava vraćati u hrvatsku košarku.