Odlučeno na sjednici

Komisija HNS-a sa samo četiri utakmice pauze kaznila Grezdin divljački napad na Rujevici

Portal Novilist.hr

Eros Grezda/Foto PIXSELL

Eros Grezda/Foto PIXSELL

Iz HNS-a su naveli kako je igrač počinio prekršaj iz članka 57. disciplinskog pravilnika, a odnosi se na fizički napad izvan igrališta u prostoru stadiona



ZAGREB Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici donijela odluku o kazni za Erosa Grezdu nakon fizičkog napada na Antonija Mirka Čolaka. Grezda je dobio zabranu igranja sljedeće četiri utakmice.


Prema članku 57. disciplinskog pravilnika, Grezda je mogao dobiti zabranu igranja od dvije do šest utakmica s obzirom da se ne radi o težoj povredi igrača. S druge strane, Franko Andrijašević je prije tri godine kažnjen sa samo jednom utakmicom manje od Grezde zbog dobacivanja suigraču “ostavi smrada na miru”, pri čemu je mislio na suca Burila.


Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:




“Disciplinska komisija odlučila je Erosu Grezdi izreći kaznu zabrane igranja na četiri prvenstvene ili kup utakmice. Kazna mu je izrečena zbog toga što je nakon utakmice polufinala Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka izvan igrališta u prostoru stadiona HNK Rijeka fizički napao igrača Rijeke Antonija Mirka Čolaka, čime je počinio prekršaj iz članka 57. disciplinskog pravilnika HNS-a.


Putem kluba, igraču je dostavljena ova odluka, čime ujedno počinje teći kazna.”, navedeno je na stranicama HNS-a.


Grezda će propustiti susrete protiv Lokomotive, Slaven Belupa, Gorice i Intera, a prva utakmica za koju će moći konkurirati je protiv Dinama u 31. kolu Prve HNL.