Loša tradicija

Osječani su slavili samo dvaput na Rujevici, a s posljednjih pet gostovanja donijeli su samo dva boda

Davor Petrović

Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Što se gostovanja tiče, jedinu partiju vrijednu spomena Osijek je pružio sredinom listopada, kada je promarširao kroz Poljud



OSIJEK Današnje gostovanje na Rujevici za Osijek predstavlja prvu priliku za popravljanje učinka izvan Opus Arene. Bijelo-plavi, naime, u toj kategoriji imaju prilično tanak učinak, pogotovo za klub koji pripada Velikoj četvorki hrvatskog nogometa.


Na dosadašnjih jedanaest ovosezonskih gostovanja Osijek je uknjižio dvije pobjede, četiri neriješena rezultata i pet poraza, uz gol-razliku 17:21. Za ilustraciju je dovoljno spomenuti da je Slaven Belupo na strani osvojio dvanaest, a Istra 1961 jedanaest bodova.


Pri tome nepovoljnu okolnost za momčad pod ravnanjem Zorana Zekića predstavlja i tradicija. Osijek je u povijesti odigrao sedamnaest utakmica na Rujevici, uknjižvši pri tome tek dvije pobjede. Osim toga, na zadnjih pet gostovanja u SuperSport HNL-u osvojio je tek dva boda.




Sada, doduše, u toj priči postoji jedan dodatni moment u obliku remija s Dinamom na Opus Areni u prošlom kolu.


– Na Rujevici trebamo biti na istoj razini igre kao i protiv Dinama. To se posebno odnosi na napadačke akcije. Na toj utakmici smo razradili dosta dobrih akcija iz kojih smo stvarali prilike. Na našu žalost, one su ostale neiskorištene – objašnjava Zekić.


K tome, gard Bijelo-plavih u srazu s Dinamom konačno je bio na razini koja se očekuje od kluba iz Velike četvorke. Bolje rečeno, većim dijelom ove sezone Osijek je, pogotovo na gostovanjima, djelovao prilično mekano. Možda nije pretjerano reći da je izgledao i uplašeno. U sučeljavanju s Dinamom Zekićevi štićenici su, pak, pokazali da u sebi imaju više od tri kapi krvi.


Što se gostovanja tiče, jedinu partiju vrijednu spomena Osijek je pružio sredinom listopada, kada je promarširao kroz Poljud (2:0). Bila je to Zekićeva povratnička utakmica na klupi matičnog kluba. Taj derbi s Hajdukom donio je više nego dobru igru u obrani te sasvim solidna rješenja u napadačkim akcija. Zapravo, donio je dobitnu formulu koju Osijek do sada nije uspio još jednom »iskemijati«. Nakon izvedbe protiv Dinama, Zekić i njegovi suradnici iz stručnog stožera nadaju se da danas konačno mogu ponoviti to izdanje s Poljuda.