Jasna računica

Osječani puni samopouzdanja nakon Dinama: “Na Rujevici se nadamo osvojiti tri boda”

Davor Petrović

Nail Omerović i Josip Mišić/Foto PIXSELL

Nail Omerović i Josip Mišić/Foto PIXSELL

Derbi protiv Dinama smo odigrali baš onako kako smo htjeli i kako smo se pripremali za tu utakmicu. Tako sada radimo i za gostovanje kod Rijeke - rekao je Nail Omerović



OSIJEK Drugi dio sezone Osijeku nije donio previše razloga za zadovoljstvo sve do prošle nedjelje, kada je na Opus Arenu stigao Dinamo (1:1). Igrači pod stručnim ravnanjem Zorana Zekića taj su derbi odigrali vrlo dobro i bili su na korak do velike pobjede koju im je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade uskratio gol Sandra Kulenovića za izjednačenje. Bez obzira na konačni ishod te utakmice, Osječani su dobili snažan pozitivni impuls uoči sutrašnjega gostovanja na Rujevici.


– Derbi protiv Dinama smo odigrali baš onako kako smo htjeli i kako smo se pripremali za tu utakmicu. Tako sada radimo i za gostovanje kod Rijeke. Nadamo se da ćemo na Rujevici osvojiti tri boda. Bez obzira gdje igramo, mi uvijek idemo na pobjedu – poručuje Nail Omerović.


Utakmice u ovoj godini pokazale su da se Osijek još uvijek traži, odnosno da je, kako je i sam Zekić istaknuo, momčad u nastajanju. To potvrđuju i ostvareni rezultati. Naime, Osijek je u drugom dijelu sezone upisao pobjede nad Rudešom (2:0) i Goricom (3:0), i to na svom terenu. Uz to je doživio minimalan poraz na gostovanju kod Istre 1961 (0:1) i stigao do remija s Hajdukom na Opus Areni (1:1) i Lokomotivom u Kranjčevićevoj.




Uz sve navedeno, ispao je i u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Bilo je to prije jedanaest dana, na još jednom gostovanju kod Lokomotive (0:1). U tim je trenucima pokraj Drave vladalo sumorno raspoloženje, no sve se okrenulo prošle nedjelje. U srazu s najskupljom hrvatskom momčadi Osijek je počeo pokazivati znakove života i to mu je donijelo puno pozitive u svlačionicu.


– Odigrali smo dobru utakmicu protiv Dinama i napunili smo se samopouzdanjem. Vjerujemo u sebe i mislimo da u Rijeci možemo nešto napraviti. Rijeka drži prvo mjesto i na Rujevici uvijek ima veliku podršku, ali vjerujem da će tamo biti i naših navijača. Mi se nadamo da ćemo se sada vratiti u pozitivu i zaredati pobjede – dodaje U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji može ordinirati po svim pozicijama na desnoj strani terena.


Suvišno je isticati da Osijek, kao član Velike četvorke hrvatskog nogometa, svake sezone, pa tako i ove, ima ambicije vezane uz plasman u kvalifikacije Konferencijske lige. Budući da je ispao iz Kupa, za to ostvarenje mora osvojiti četvrto mjesto, uz nadu da će jedan od tri prvoplasirana kluba osvojiti Rabuzinovo Sunce.


Trenutno stanje na ljestvici pak pokazuje da bi mu Lokomotiva i Gorica mogle pokvariti planove. Naime, jedni imaju tri, a drugi šest bodova manje od Osijeka, što sugerira da dva, tri kola mogu sve promijeniti.


– Svi se nadamo da ćemo na Rujevici odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda. Našim navijačima mogu poručiti da ćemo se »pofajtati« s Rijekom i pružiti svoj maksimum na terenu – zaključuje Omerović.