Trener Rijeke

Željko Sopić: Želimo biti prvaci i moramo dobiti sve utakmice do kraja

Denis Frančišković

Željko Sopić / Foto Davor Kovačević

Željko Sopić / Foto Davor Kovačević

Trener Rijeke uoči nedjeljne utakmice s Lokomotivom



Pred nogometašima Rijeke posebno je zanimljiv vikend u kojem će prvo u subotu pratiti utakmicu Varaždina i Dinama, a potom u nedjelju nastojati i drugi put u kratko vrijeme u Kranjčevićevoj izbaciti Lokomotivu, ovog puta s prvenstvenog kolosijeka.


Zahtjevna utakmica


Na onom kup-kolosijeku bilo je očekivano tvrdo i neizvjesno, a odlučio je jedan pravovremen ulaz Ivana Smolčića na vrh peterca i njegova još bolja reakcija za gol vrijedan finala Kupa.


– Čeka nas zahtjevna utakmica protiv rastrčane Lokomotive koja se bori za četvrto mjesto. S druge strane mi želimo biti prvaci i jednostavno moramo dobiti sve utakmice do kraja – kaže trener Željko Sopić.




– Nedavno smo igrali s njima i ne treba ulaziti u neke detaljne analize. Znamo sve jedni o drugima. Posebno važna utakmica?


“Koliko bodova? Sedam?”


Ne znam jesu li se u međuvremenu mijenjala pravila i koliko bodova nosi utakmica. Sedam? Ma tri boda nosi svaka utakmica i svaka je potpuno jednaka.


A znam da vas to zanima jer poslije dolazi Dinamo. Idemo po tri boda i ova utakmica nije važna ili manje važna ni očekujem težu niti lakšu utakmicu od onih ranijih.


Svi se za nešto bore. Sve je to sportski. Maksimalan respekt prema mladoj momčadi Lokomotivi i treneru Čabraji koji ih izvrsno vodi.


Kako do ulaznica?


Za Kranjčevićevu je prodano 750 ulaznica, one se mogu kupiti još u subotu od 9 do 13 na Rujevici, na dan susreta neće biti prodaje za gotujuću tribinu niti u Zagrebu.