Ivana Martinčić za povijest

Gorica i Hrvatski dragovoljac remizirali, utakmica ušla u povijest jer je prvi put glavni sudac bila – žena

Hina

Ivana Martinčić/Foto PIXSELL

Ivana Martinčić/Foto PIXSELL

Gorica je povela 1-0 golom Hrvoja Babeca u 65. minuti, no Štrkalj je zabio za izjednačenje u 74. minuti



ZAGREB Prva utakmica osmog kola Prve HNL između Gorice i Hrvatskog dragovoljca koja je igrana u petak i završena rezultatom 1-1 ušla je u povijest jer je prvi put glavni sudac bila žena, sutkinja Ivana Martinčić.


Gorica je povela 1-0 golom Hrvoja Babeca u 65. minuti, no Štrkalj je zabio za izjednačenje u 74. minuti.


Prvo poluvrijeme je pokazalo dominaciju Gorice koja je imala inicijativu i više napadala. Prvu priliku Goričani su imali u četvrtoj minuti, no Lovrić nije bio precizan.  Nakon toga je u desetoj minuti opet Gorica u prilici nakon što je Lovrić s lijeve strane dodao Stojanovskom, ali je vratar Šubarić obranio.




U 35. minuti je Stojanovski zatresao gredu nakon udarca glavom što je najbolja prilika Gorice do tada. U 56. minuti Stojanovski je zabio gol nakon što mu je s lijeve strane loptu dobacio Lovrić, no VAR je pokazao da je makedonski nogometaš bio u nedozvoljenoj situaciji.


Gorica ima priliku za vodstvo u 63. minuti kada joj je dosuđen kazneni udarac, Lovrić je bio izvođač, ali je Šubarić obranio. No minutu kasnije lopta se našla u petercu Dragovoljca i Babec je uspio ugurati u gol za vodstvo domaće momčadi od 1-0.  Veselje Gorice nije dugo trajalo, iz jednih od rijetkih prilika Dragovoljac je uspio izjednačiti, nakon dodavanja Martina Franića Štrkalj zabija za 1-1 u 74. minuti.


Goričani su još jednom zatresli gol Hrvatskog dragovoljca u 81. minuti, ali je pogodak poništen jer je Matar bio u zaleđu nakon ubačaja Keite.  Gorica je sada na petom m mjestu na ljestvici s pet bodova, dok je Dragovoljac zadnji sa četiri boda.


Utakmicu je na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudila Ivana Martinčić iz Koprivnice pred oko 400 gledatelja.