(Ne)očekivana odluka

Rijeka odgodila utakmicu s Goricom, sve zbog putovanja do Farskih otoka

Denis Frančišković

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Klub je danas pismeno tražio odgodu tog gostovanja zbog igranja u 3. pretkolu Konferencijske lige u protiv Torshavana iz Farskih Otoka 10. i 17. kolovoza



RIJEKA – Nogometaši Rijeke iskoristili su svoje pravo o odgodi jedne ligaške utakmice dok hvataju zalet za Europu i odgodili utakmicu 4. kola s Goricom što se trebala odigrati 13. kolovoza u Velikoj Gorici. Odluku je potvrdio i Josip Brezni, povjerenik za natjecanje HNL-a.


Klub je danas pismeno tražio odgodu tog gostovanja zbog igranja u 3. pretkolu Konferencijske lige u protiv Torshavana iz Farskih Otoka 10. i 17. kolovoza.


Kako je već istaknuo trener Bijelih Sergej Jakirović problem leži u dugotrajnom putu zbog kojeg igrači gube po dvije noći. Čarteri su skupi, a zasad je za gostovanje opcija put u srijedu na realaciji Zagreb – Danska – Farski Otoci. Povratak bi mogao biti još zahtjevniji.




Takav potez kluba ima uporište, pogotovo nakon puta na Kosovo, no u klubu su priželjkivali kako će taj bonus iskoristiti u “play-offu” za kojeg su veliki favoriti, a kada će ždrijeb biti kudikamo teži.


Rijeka tako prvu sljedeću prvenstvenu utakmicu igra na Rujevici protiv Lokomotive 19. kolovoza.