Prijateljske utakmice

Benrahou spasio Hajduk poraza u Kopru, pobjeda Dinama, prekid susreta Gorice i Varaždina

Portal Novi list

Josip Mišić/Foto PIXSELL

Josip Mišić/Foto PIXSELL

Prvi suparnik Bijelih i Varaždin nisu odigrali drugo poluvrijeme Arena Cupa u Medulinu zbog natopljenog terena



RIJEKA Brojni hrvatski prvoligaši odigrali su pripremne utakmice ove srijede. Hajduk je odigrao 1:1 u Kopru, kod trećeplasirane momčadi slovenskog prvenstva. Koper je poveo u 66. minuti pogotkom Groznice, a poravnao je Benrahou u 87. minuti.


Dinamo je na oproštaju od rovinjskih priprema svladao poljski Slask 3:2. Pogotke za Modre postigli su Perković (23′), Ademi (29′) i pobjednički s bijele točke Fran Brodić (56′).


Inače, Brodić je u 53. minuti ušao u igru umjesto Brune Petkovića koji je šepajući sam izašao iz igre nakon što je izgubio jednu loptu.




Petković je izašao iz predostrožnosti. U drugom poluvremenu se s obzirom na teren nije moglo ništa više napraviti, bilo je uglavnom samo nabijanja. Bolje da je Bruno izašao – objasnio je  Jakirović nakon susreta.


Prvi proljetni suparnik Bijelih, Gorica, odigrala je samo prvih 45 minuta u Medulinu na Arena Kupu protiv Varaždina. Utakmica je kod rezultata 0:0 prekinuta zbog natopljenog terena.


 – Zaključak je bio da završimo utakmicu, ne riskiramo ozljede jer prvenstvo je na pragu i mislim da je to najbolja odluka za zdravlje igrača. Nisu ovo bile klasične pripreme, rekao bih da je bila malo duža pauza u prvenstvu. Dočekujemo Rijeku, imamo svoje ciljeve pa ćemo vidjeti. Ovaj vremenski hendikep nas je malo poremetio, ali kako nas tako i ostale. Spremit se i probat odraditi što bolje tu utakmicu protiv Rijeke – izjavio je trener Gorice Dinko Jeličić.