Iskusni napadač

Antonio Pejanović vratio se u redove Opatije ove zime: “Ne bih se ni vraćao da ne vjerujem u ostanak”

Ivan Volarić

NADA UMIRE POSLJEDNJA - Antonio Pejanović/Foto M. LEVAK

NADA UMIRE POSLJEDNJA - Antonio Pejanović/Foto M. LEVAK

Ne bih volio da u mojoj igračkoj biografiji ostane zapisano da sam s Opatijom ispao iz Druge HNL - rekao je iskusni napadač iz Malinske



RIJEKA Nogometaši Opatije porazom od Kustošije (1:3) otvorili su nastup na Memorijalnom turniru Drago Parać u Zagrebu, odnosno drugom pripremnom turniru na kojem će nastupati ove zime (Arena Kup su zaključili na petom mjestu). Jedini pogodak u susretu protiv drugoligaškog rivala postigao je iskusni napadač i povratnik u opatijske redove Antonio Pejanović.


– Odigrali smo već dosta pripremnih utakmica ove zime i ispada da smo bolje igrali protiv prvoligaških nego drugoligaških momčadi – govori Pejanović. – Pobijedili smo Lokomotivu, izgubili od Šibenika, ali to nije bio realan ishod s obzirom na viđeno na terenu. Sami sebi smo zabili dva gola. Mali problem nam predstavlja stalna promjena podloge, u Medulinu smo protiv Šibenika igrali po blatu, a sada protiv Kustošije na umjetnoj podlogi.


Sve to nas remeti i treba vremena da se prebaciš. Sve u svemu, ne izgleda to toliko loše. Posebno ako se uzme u obzir da imamo dosta igrača na probi i da igramo u šarenom sastavu. Kada se taj dio riješi i kada naučimo imena svih koji su došli, onda će to sigurno izgledati još bolje. Dobro je da su u klubu odlučlili da odemo u Medulin na pripreme, da se malo podružimo i zbližimo, osjetimo malo kako to izgleda u svijetu profesionalizma.


Pozitiva




I iskusni napadač iz Malinske je svjestan položaja na ljestvici, koji Opatiju gura među trećeligaše, no Opatijci jednostavno nemaju pravo na pesimizam uoči odlučujućih proljetnih dvoboja.


– Moramo svi razmišljati pozitivno. I ozbiljno! Ključno je prvih nekoliko utakmica. Ako bismo u nastavak sezone ušli sa šest ili devet bodova, onda bi naše šanse za ostankom u ligi naglo porasle. Osim toga, riječ je o direktnim suparnicima u borbi za ostanak. To su utakmice koje će pokazati jesmo ili nismo – nastavlja Pejanović, koji će pokušati objasniti što se dogodilo prošle jeseni kada su Opatijci, po imenima nedvojbeno kvalitetna momčad, umjesto u borbi za vrh, završili na začelju drugoligaškog poretka.


Devetka


– Nije baš lako to objasniti, sve to zajedno je prilično kompleksno. Poklopilo se puno toga, od ozljeda i nesreće u nekim utakmicama pa do određenog pada motiva kada smo shvatili da ćemo se umjesto za vrh, boriti za ostanak u ligi. Svega je tu bilo pomalo. Znam da sve ovo zvuči kao izlizane alibi priče, ali ja doista mislim da nismo zaslužili biti zadnji. Vjerujemo li u ostanak? Naravno! Ne bih se vratio i bio tu da ne vjerujem. Nakratko smo se rastali prošle jeseni, ali čuli smo se i odlučio sam se vratiti. Volio bih da Opatija ostane u Drugoj HNL. I zbog kluba i zbog ljudi u i oko kluba. Ne bih volio da u mojoj igračkoj biografiji ostane zapisano da sam s Opatijom ispao iz Druge HNL.


Pejanović se sredinom prvoga dijela sezone razišao s klubom, čak je i dobio prigodni, »oproštajni dres«.


– Ne, nisam ga morao vratiti ha, ha… Ali, imamo jedan problem. Nisam još dobio dres s brojem devet pa moramo nositi ono što ostane drugima. Sigurno neću mijenjati broj, ako bude trebalo, uzet ću za drugi dio sezone taj potpisani! – rekao je Pejanović.