Druga NL

Opatijci slavili u derbiju na Krku i učvrstili prvu poziciju: “Protiv Grobničana neće biti ništa lakše”

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Kustošija se polako pretvara u našega glavnoga konkurenta. Kod njih gostujemo u posljednjem kolu, a vjerujemo da ćemo do te utakmice sve riješiti - govori Mario Kordić-Gružić, veznjak Opatije



RIJEKA Nogometaši Opatije teškom su pobjedom u susjedskom derbiju na Krku napravili još jedan korak prema naslovu prvaka u SuperSport Drugoj NL i povratku u Prvu NL, odnosno drugi nogometni rang natjecanja. Opatijci su s nova tri boda na najbolji mogući način iskoristili najnoviji kiks Karlovčana i Križevčana i osamili se na vrhu ljestvice s četiri boda prednosti nad prvim pratiteljem, Radnikom. Čini se da će s obzirom na formu trećeplasirana Kustošija, koja ima šest bodova manje od Crno-bijelih, u završnici prvenstva predstavljati najveću prijetnju za opatijske šampionske ambicije.


– Prije nekoliko kola predviđali smo takav rasplet. Kustošija se polako pretvara u našega glavnoga konkurenta. Kod njih gostujemo u posljednjem kolu, a vjerujemo da ćemo do te utakmice sve riješiti – govori Mario Kordić-Gružić, veznjak Opatije, koji je svojim pogotkom u 88. minuti odlučio susjedski derbi na Krku.


– Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo prilike koje nismo iskoristili. Između ostalog, pogodili smo vratnicu, a u nastavku i gredu. U nastavku smo igrali s igračem više i umjesto da stisnemo gas, mi smo povukli ručnu. Srećom da je Dani (Dan Lagumdžija op.a) u završnici izvukao jedan sprint nakon sjajne asistencije Grujevića i izborili smo jedanaesterac. Ajayji je pucao, a ja sam imao osjećaj da će se lopta odbiti baš meni – dodao je Bogolinov joker s klupe. Boduli su dosta burno reagirali sugerirajući da je veznjak Opatije prerano utrčao u šesnaesterac.




– Iskreno, pazio sam na to, mislim da nisam ušao ranije – dodao je veznjak, koji je u Opatiju stigao s rodnoga Raba i okrenuo se novom susjedskom derbiju idućega petka.


– Dobro znamo da nam protiv Grobničana neće biti ništa lakše nego protiv Krka – rekao je Kordić-Gružić.