Licenciranje

Orijent i Grobničan ostali bez licence u prvom roku, Rijeka, Opatija i Krk “prošli”

Ivan Volarić

V. KARUZA

V. KARUZA

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja



RIJEKA  Svih deset aktualnih članova SuperSport HNL-a zadovoljilo je kriterije za dobivanje licence za igranje tog ranga natjecanja i iduće sezone. Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo i Varaždin su pritom zadovoljili i kriterije za UEFA licencu.


Rezultati su to prvostupanjskog Središnjeg postupka licenciranja klubova kojega je objavio odgovarajući HNS-ov odjel. Jedini član Prve NL koji je dobio licencu u prvom roku je lider Zrinski. Svi ostali klubovi će morati iskoristiti pravo na žalbu.


Kada su u pitanju licence za Prvu NL situacija je bitno lošija. Od aktualnih članova licencu su dobili Croatia, Solin i Vukovar, a od drugoligaša lider Opatija, te Kustošija i Mladost. Kada je u pitanju Druga NL svoje su u roku odradili Bjelovar, Dugo Selo, Krk, Segesta, Zagora i prvoligaš Dubrava TK.




Grobničan i Orijent moraju na popravni. Grobničan zbog lošeg stanja svlačionica (čeka se reakcija općine Čavle), a Orijent zbog nedostatne dokumentacije oko obvezne financijske revizije. Na odluke Komisije za licenciranje HNS-a, klubovi čija je molba za licencu odbijena mogu podnijeti  do 5. svibnja.


Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja – Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja.