Test na Rujevici

Bijelima pripao sudar lidera SuperSport HNL-a i Druge HNL, Sopić pružio priliku pričuvama

Portal Novi list

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Rijeka pobijedila Opatiju golom Čabraje i autogolom Grafa



RIJEKA Nogometaši Rijeke pobijedili su Opatiju rezultatom 2:0 u pripremnoj utakmici odigranoj u trening kampu stadiona HNK Rijeka. Trener Željko Sopić pružio je priliku koji su manje ili nisu uopće participirali u pobjedi protiv Gorice, a svih 90 minuta odigrali su Veiga, Dilaver, Grgić i Banda. Rijeka je imala inicijativu kroz cijelu utakmicu, ali dominacija se najčešće razbijala na kompaktnu obranu Opatije koju je predvodio Luka Marić, nekadašnji branič Bijelih i kapetan momčadi u onim čuvenim utakmicama protiv Stuttgarta.


Nakon što su u prvom poluvremenu Selahi i Banda pogađali gredu, u 45. minuti Marijan Čabraja je lijepo pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara iskosa s desne strane – 1:0.


I u nastavku je Rijeka bila dominantna, Opatija čekala kontranapad od kojih je najopasniji bio jedan ubačaj prema Ajayiju koji glavom nije bio precizan.




Na drugoj strani konačni rezultat je postavljen u 60. minuti kada je Ivanović nakon jednog prodora tražio povratnom loptom nekog od suigrača, ali je Graf skrenuo loptu u vlastitu mrežu – 2:0.


Rijeka – Opatija 2:0

Pomoćno igralište u trening kampu HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman. Strijelci: 1:0 Čabraja (45’), 2:0 Graf (60’-ag).


RIJEKA: Zlomislić, Veiga, Dilaver, Čabraja, Bogojević, Selahi, Grgić, Banda, Janković, Yansane, Ivanović (još su igrali: Todorović, Pavlović, Kitin, Valinčić, Butić, Jakac).


OPATIJA: Balent, Kašiković, Grbac, Čulina, Pozderac, Grujević, V. Bogolin, Arapović, Kordić, Iskrić, Marić (još su igrali: Grabar, Furijan, Ajayi, Graf, Macolić, Krešić, Tadić).